Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Els agents policials admeten tenir una visió ‘esbiaixada’ del ‘cas Jona’ i afirmen haver-lo detingut perquè ja estava ‘fitxat’

Jonathan Ivorra i Antoni Verdasco s’han assegut finalment, aquest dimarts, a la banqueta d’acusats en l’inici del judici que els imputa en delictes de manifestació il·lícita, desordres públics i atemptat a les autoritats pels fets succeïts en la manifestació contra l’especulació urbanística de l’Ajuntament del l’octubre de 2006. En la seva declaració, Ivorra, que han rebut el suport de 200 persones abans d’entrar a la Ciutat de la Justícia, ha admès haver participat en la manifestació contra l’especulació, però s’ha desvinculat totalment dels aldarulls que es van produir al final de la concentració i pels quals és acusat.  Jona, com se’l coneix, ha negat també que acudís a la protesta amb objectes contundents, i ha declarat que va conèixer l’altre encausat del sumari arran del procés judicial. Per la seva banda els policies que ha declarat han mostrat diverses contradiccions en els arguments, i un d’ells ha admès tenir una visió ‘esbiaixada de la realitat’. Així, l’agent dels cossos policials ha reconegut també que la detenció de Jonathan Ivorra es va produir arran d’una proposta seva un dia que ‘feia una ronda pel voltant de casa seva’ i que es va dur a terme perquè Jona, ja ‘estava fitxat’.

Redacció
Redacció 02/03/2011

El ‘cas Jona’ s’ha obert aquest dimarts amb les declaracions dels dos encausats així com també dels agents policials, que han admès tenir una visió ‘esbiaixada’ de la realitat. Després que Jonathan Ivorra s’hagi desvinculat dels fets pels quals se li demana vuit anys de presó, els cossos de seguretat citats han mostrat les seves contradiccions en les declaracions davant la jutgessa. Així, Mentrestant, el primer agent que ha declarat davant la jutgessa ha admès de forma literal tenir una versió ‘esbiaixada’ de la realitat, ja que no era al lloc dels fets i ha basat el seu testimoni en les imatges televises que van ser emeses per TV3 i BTV.

La jutgessa creu que les ‘taques’ televisives fan impossible el reconeixement de ningú
La Fiscalia i l’Ajuntament de Barcelona estan intentant demostrar que Jonathan Ivorra estava organitzat i va participar en els aldarulls a través de les imatges televisives. Unes imatges que han estat qualificades per la jutgessa de forma categòrica com a ‘taques’ on resulta impossible fer un reconeixement de ningú.

La detenció de Jona va ser proposada perquè ja estava ‘fitxat’
Posteriorment, l’agent policial ha assegurat que va reconèixer Jonathan Ivorra només en aquestes imatges que han estat qualificades com a irreconeixibles per la pròpia jutgessa. A més, i a preguntes de la defensa dels encausats, l’agent ha dit que ja tenia fitxat Jonathan Ivorra per la seva militància independentista a l’Assemblea de Joves de l’Eixample Nord, i que va decidir proposar la seva detenció un dia que feia una ronda pel voltant de casa seva, molt temps després de la manifestació que ha donat lloc a aquests fets.