Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Plataforma No a la MAT celebra la diada oposant-se a la línia des de Montserrat

La Plataforma No a la MAT, en contra del projecte d’instal.lació de la nova línia de molt alta tensió entre Bescanó (Gironès) i la frontera francesa, farà arribar aquest dimarts al migdia les seves reivindicacions fins a Montserrat, on s’entrevistarà amb l’abat en funcions Ignasi Fosas. El portaveu de la plataforma, Xavier Llorente, li lliurarà un dossier on la plataforma explica els ‘detalls de la lluita contra la MAT’. Coincidint amb la celebració de la Diada, membres de la MAT desplegaran una senyera en una de les agulles de la muntanya, visible des de la mateixa abadia, amb una inscripció d’oposició a la MAT. De forma paral·lela, es coronaran una vintena de cims a Catalunya i també d’Aragó. Montserrat ha estat un dels llocs triats ja que, segons el portaveu de la MAT, Xavier Llorente, ‘històricament l’Abadia sempre ha mostrat interès en temes de catalanitat i el projecte de la MAT considerem que és un atemptat contra Catalunya i els catalans’.

Redacció
Redacció 11/09/2007

El portaveu de NO a la MAT Llorente ha explicat que el projecte d’interconnexió elèctrica és una infraestructura que ‘es vol camuflar com una gran autopista elèctrica i només servirà per ampliar les competències internacionals de les empreses elèctriques’.

A banda de l’acte a Montserrat, es desplegaran senyeres a una vintena més de cims de Catalunya i d’Aragó: Canigó, Pica d’Estats, Pedraforca, Sant Miquel de les Formigues, Pocets, Puig Segalar, Molí de la Creu, La Mola, Santa Bàrbara d’Anglès, Rocacorba, Puigmal, Bassegoda, el Pic d’Espases, Santa Brígida d’Amer, Puig d’Afrou, Puigneulós, Matagalls i Sant Roc.

Tots els actes tenen el suport de les quatre entitats opositores a la línia de transport elèctric: Col·lectif non a la THT, SIDECO (Catalunya Nord) i AMMAT i Plataforma No a la MAT (Catalunya Sud).

L’acció reivindicativa al monestir de Montserrat arriba després que dissabte unes 150 persones, convocades per la plataforma No a la MAT d’Osona, tallessin l’Eix Transversal per mostrar el seu desacord a Red Elèctrica Espanyola per l’inici de les obres de construcció de la nova línia entre Senmenat (Vallès Oriental) i Bescanó (Girona).