Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

La plataforma ‘Català emprenyat’ lliura a Benach un manifest de denúncia de les infraestructures

El president, Ernest Benach, ha rebut aquest dijous els promotors de la campanya ‘Català emprenyat’, que li han lliurat un manifest en què com a usuaris del servei de Rodalies de Renfe denuncien la situació de les infraestructures. La pàgina web catalaemprenyat.cat, que han promogut ells mateixos, ha rebut més de 33.000 signatures de suport en dues setmanes. Benach els ha animat a mantenir la pressió ciutadana més enllà d’aquesta iniciativa per reclamar, per exemple, un finançament més just per a Catalunya.

Redacció 30/11/2007

Els promotors de la campanya han valorat molt positivament l’audiència amb el president del Parlament. Els portaveus, Marc Real i Marta Vallejo, han assegurat que Benach els ha confessat que comparteix molts dels punts que denuncien en el manifest.

Real ha afegit que un dels objectius del manifest és ‘crear un mecanisme de pressió com a particulars per tal que qui pugui faci alguna cosa’. En aquest sentit, han destacat que el president és la primera autoritat política del país que els rep. Finalment, ha subratllat que han fet arribar la documentació de la campanya als sindicats, la patronal i els partits polítics.