Dijous, 7 de juliol de 2022 - Edició 1442
La República

La nova llei laboral d’Andorra manté l’acomiadament lliure

La nova llei laboral andorrana mantindrà l’acomiadament lliure i continuarà sense reconèixer el dret a la vaga i a la manifestació. Tot i que la proposta del Govern d’Andorra encara és un avantprojecte, el cap del Govern, Albert Pintat, ja ha reconegut que "no agradarà als representants sindicals".

Redacció 25/04/2007

El govern andorrà ha presentat l’avantprojecte del Codi de Relacions Laborals, on manté l’acomiadament lliure tot i que endureix les sancions quan es tracta d’acomiadaments no causals en dones embarassades i representants dels treballadors, i afegeix el preavís en tots els casos. L’esborrany, encara provisional, tampoc no preveu el dret a vaga i el dret a manifestar-se. Així ho va confirmar ahir el ministre de Justícia i Interior de l’executiu andorrà, Josep Maria Cabanes, que va assenyalar que cap d’aquests dos drets no eren “un compromís electoral de l’actual govern”, i en tot cas “s’haurien de regular en un text legislatiu posterior”.

En declaracions al diari d’Andorra, el cap del govern andorrà, Albert Pintat, va admetre que aquest avantprojecte no agradarà als representants sindicals andorrans, que va qualificar de “provisionals”, i dels que va insinuar que se’n podria parlar “quan siguin democràtics”. Per a Pintat aquestes mesures laborals s’ “avenen” a les condicions laborals andorranes. Segons el cap de govern, l’actitud de l’executiu andorrà en aquesta nova reforma laboral és per poder “preparar correctament el camí, analitzant amb correcció el sindicalisme”. I és que per a Albert Pintat, Andorra és un país jove “democràticament” que necessita “evolucionar paulatinament” en alguns sectors socials, com és el cas del sindicalisme.