Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La Generalitat vol arribar a un acord amb els regants del Segarra-Garrigues per traslladar-lo a Europa

El conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, ha assegurat que la Generalitat té prevista una reunió amb els regants del canal Segarra-Garrigues ‘per poder arribar a acords que puguin ser traslladats a Europa’. ‘Sabent que el que es estem plantejant és de sentit comú’, ha dit, cal ‘fer entendre també a la UE i a la Comissió quins són els nostres arguments i les nostres raons’. Els regants van manifestar-se dilluns a Barcelona en protesta per l’exigència de la UE d’ampliar en més de 20.000 hectàrees més la Zona Especial de Protecció d’Aus (ZEPA) a un canal que, inicialment, tenia previst convertir 70.000 hectàrees de secà en zona de regadius.

Redacció
Redacció 18/02/2009

Ausàs, que ha fet de portaveu després de la reunió del Consell de Govern, ha explicat que a la reunió de l’executiu s’ha parlat sobre aquesta qüestió, que ‘no és menor’, ja que aquest canal és un projecte que ha ‘d’aportar desenvolupament econòmic a una part molt important de les comarques de Lleida’. El conseller de Governació ha defensat que el Govern ara ‘en parla i ha sabut trobar els recursos’ per ‘impulsar i executar aquestes obres, molt necessàries’.

El conseller ha manifestat el compromís del Govern de ‘fer compatible la protecció de l’entorn natural i de les aus, i complir amb la llei i les sentències que venen d’Europa’, però també ‘en aportar activitat econòmica als territoris, i benestar i riquesa al conjunt dels ciutadans’. ‘Aquest equilibri és el que el Govern està compromès a impulsar’, ha reblat.

Ausàs ha reconegut que ‘les sentències s’han de complir’, però ha reiterat el compromís del Govern tant amb el medi ambient com ‘amb les persones, per aportar activitat econòmica a cada comarca del país, també a les afectades pel Segarra-Garrigues’.