Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

La Generalitat promet descomptes a l’autopista del Maresme

La Generalitat ha assegurat que els veïns del Maresme disposaran de descomptes als peatges de la C-32 a la comarca a partir de 2010, és a dir, des del moment en què comencin les obres per tal de transformar la N-II en un passeig interurbà. Les bonificacions, que encara no s’han decidit, s’han aconseguit després que totes les forces polítiques del Consell Comarcal del Maresme ho demanessin en bloc al Secretari General de Política Territorial i Obres Públiques, Manel Nadal. Els descomptes a l’autopista del Maresme s’aplicaran fins que no s’inauguri un vial alternatiu a la N-II, un projecte que encara està pendent d’estudis de mobilitat a la comarca.

Redacció
Redacció 26/02/2009

De moment es desconeixen els descomptes que s’aplicaran, tot i que podrien seguir el model del peatge d’Alella, gratuït per aquells veïns del baix Maresme que fan un mínim de vuit viatges al mes a Barcelona.

A partir del moment en què el nou vial entri en funcionament, els peatges s’implantaran fent servir un nou model que premiï aquells usos ambientalment sostenibles, és a dir, en funció de les emissions dels vehicles i del nombre d’ocupants.