Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Generalitat i la UPF signen un conveni per estudiar el pes econòmic de l’esport a Catalunya

La secretària general de l’Esport, Anna Pruna, i el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Josep Joan Moreso, han signat aquest dijous al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr Melcior Colet a Barcelona un conveni per fer un estudi que avaluï el pes econòmic de l’esport a Catalunya. Els han acompanyat el director de l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, Andreu Camps, i el director de l’estudi, el professor de la UPF Jaume Garcia. L’objectiu del treball és demostrar la importància de l’esport en la realitat econòmica del país i ajudar al desenvolupament de les polítiques esportives, tant del Govern de la Generalitat com de la resta d’administracions catalanes.

Redacció
Redacció 12/04/2008

L’estudi vol incidir en el fet que l’impacte econòmic de l’esport a Catalunya està associat, entre d’altres aspectes, a l’organització d’esdeveniments, la construcció d’infraestructures,la combinació d’activitats de turisme i a l’existència d’un mercat de productes en continu creixement.

El projecte s’emmarca dins un dels eixos estratègics de la política esportiva del Govern, que és fer de l’esport un sector generador d’impuls econòmic. El treball, que serà el primer d’aquestes característiques que es durà a terme a Catalunya, farà un anàlisi en termes econòmics de l’esport en el sector privat amb ànim de lucre, en les institucions privades sense ànim de lucre i en el sector públic.

La secretària general de l’Esport ha explicat que se sap que ‘l’esport té una dimensió competitiva i social’, però que gràcies a l’estudi també es coneixerà amb més detall la vessant econòmica d’’questa activitat i es demostrarà que és sector ‘amb un gran pes dins la societat’.

De la seva banda, el rector de la Universitat Pompeu Fabra s’ha mostrat ‘agraït i il·lusionat’ davant la tasca encomanada i ha insistit en el paper ‘indiscutible’ i preeminent de l’esport en l’àmbit econòmic de Catalunya.

L’estudi estarà coordinat pel catedràtic d’Economia Aplicada de la Universitat Pompeu Fabra, Jaume Garcia Villar, i comptarà amb dos investigadors, la directora de programes de l’Institut d’Estudis Territorials, Júlia Bosch, i el professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, Ferran Sancho.