Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

La Generalitat haurà de consensuar amb l’Ajuntament i el Ministeri qualsevol actuació en el cas Palau

Després del canvi de rumb del Consorci del Palau en la petició d’imputacions pel cas Palau, el Consorci s’ha reunit i ha determinat que a partir d’ara els serveis jurídics de la Generalitat hauran de consensuar amb els advocats de l’Orfeó, l’Ajuntament de Barcelona i del Ministeri espanyol de Cultura qualsevol actuació que facin davant del jutge del cas Palau. En la primera reunió del Consorci de l’entitat després de les eleccions a l’Orfeó i al Parlament, s’ha acordat que el Gabinet Jurídic de la Generalitat seguirà portant la defensa del Consorci, com fins ara, però abans de fer cap pas l’haurà de consultar amb els serveis jurídics de les altres dues administracions públiques i els de l’Orfeó. Fins ara, els advocats de la Generalitat actuaven en nom del Consorci però amb màxima llibertat i confiança per part de les altres institucions.

Redacció
Redacció 27/01/2011

Aquest canvi en el funcionament intern de l’acusació exercida pel Consorci arriba després que la setmana passada, els advocats de la Generalitat, en nom del Consorci, es desviessin de la línia seguida fins ara, que coincidia amb la de la fiscalia, i modifiquessin l’escrit en el qual demanaven la imputació de membres de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Això va provocar malestar en les altres dues administracions, que aquest dimecres han demanat explicacions als representants de la Generalitat.

En un comunicat conjunt, els membres del Consorci han reiterat el seu ‘compromís de contribuir al total esclariment’ dels delictes comesos pels exdirigents Fèlix Millet i Jordi Montull. També aposten per aconseguir el rescabalament dels diners.