Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Fundació puntCAT presenta el vídeo i l’àudio de la Catosfera

La Fundació puntCAT ha col·laborat amb les Jornades de la Catosfera, celebrades al CTUG de Granollers entre el 25 i el 27 de gener. Amb l’objectiu fundacional de potenciar la Societat de la Informació catalanoparlant, la Fundació puntCAT ha digitalitzat les diferents xerrades i les ha penjat a Internet per tal que tots els interessats puguen accedir al contingut de les mateixes des d’allà on siguen.

Redacció
Redacció 31/01/2008

A video.domini.cat es poden descarregar, en diferents formats, les ponències d’aquestes jornades sobre blocs en català(*). Dividits segons el programa de la Catosfera, es poden visualitzar els vídeos en format rm (RealMedia), escoltar els àudios en mp3 o descarregar els mp4 a dispositius personals de reproducció de vídeo. Cal dir que experimentalment, les taules del dia 25 es van retransmetre a Internet en directe de forma satisfactòria, el que permetrà a la Fundació puntCAT realitzar experiències similars en futurs esdeveniments.

L’èxit de participació presencial en les Jornades de la Catosfera s’ha reforçat amb la tasca de la Fundació puntCAT, ja que s’ha facilitat a molts interessats l’assistència a distància a aquestes jornades. Les estadístiques són clares: en només tres dies, la web video.domini.cat ha servit més de 2.400 descàrregues de fitxers de vídeo i àudio amb els
continguts de les diferents taules. A tall d’exemple, en aquests moments la taula sobre “Blocs i Literatura” és la més sol·licitada, descarregada més de 450 cops, i la referent a “La influència dels blocs” es situa en últim lloc de preferència, amb 53 descàrregues. A més a més, amb aquesta digitalització, es perllonga indefinidament la consulta on-line a aquests continguts.

Així mateix, amb la Catosfera 2008, la Fundació puntCAT ha engegat una campanya de patrocini d’activitats relacionades amb les noves tecnologies en l’àmbit catalanoparlant. Als participants d’aquests actes se’ls facilita un codi que ofereix un
descompte proper al 50 % en el registre d’un domini .cat durant el primer any. La següent serà el 1 i el 2 de febrer a les Terres de l’Ebre on tindrà lloc l’Ebrebloc 2008, la 2a Trobada de Blocaires Ebrencs.