Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2007 arriba a 65 municipis catalans

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2007, organitzada per SETEM en col·laboració amb Alternativa 3, Intermón Oxfam, FETS i més de 160 petits col·lectius, és una activitat […]

Redacció
Redacció 16/06/2007

La Festa del Comerç Just i la Banca Ètica 2007, organitzada per SETEM en col·laboració amb Alternativa 3, Intermón Oxfam, FETS i més de 160 petits col·lectius, és una activitat lúdica i educativa que vol potenciar el coneixement dels valors i les propostes del comerç just i les finances ètiques entre la població catalana, així com un model de consum més responsable. Un total de 65 municipis catalans participen a la festa els caps de setmana del 9-10 i 16-17 de juny. L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) hi dóna suport mitjançant una dotació econòmica de 135.000 euros.

En l’edició d’aquest any, Barcelona ha concentrat les activitats en un sol dia, diumenge passat, 10 de juny, a la plaça de Catalunya. També s’han reforçat les festes a Girona, Tarragona, Lleida, Manresa, amb la voluntat de descentralitzar la festa i augmentar la presència al territori. Algunes de les activitats celebrades inclouen degustacions de productes de comerç just, tallers de cuina, jocs i activitats d’informació infantil, concerts, danses del món i accions teatrals, exposicions i xerrades i projeccions de pel·lícules i documentals.

A Barcelona, l’actor Roger Coma va fer la lectura del pregó de la Festa, un text que assenyalava que “el consum crític i responsable implica reflexionar sobre les conseqüències dels nostres hàbits i plantejar-nos a qui estem beneficiant o perjudicant quan consumim”.

La Festa del Comerç Just se celebra des de l’any 2000. Com a principal novetat d’aquest any, se suma a la Festa l’associació catalana FETS – Finançament Ètic i Solidari, amb la intenció d’ampliar la temàtica de la Festa i donar a conèixer la banca ètica i el consum responsable d’instruments financers a la població catalana.

El comerç just és una forma alternativa de comerç que busca aconseguir unes relacions comercials més equitatives entre els països enriquits del nord i els empobrits del sud. Promou una relació comercial diferent que garanteix un nivell de vida digna per a les famílies del sud, té en compte valors ètics i mediambientals, enfront dels criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional.