Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La direcció de La Caixa dóna llum verda a l’absorció de Caixa Girona

El consell d’administració de La Caixa va aprovar ahir al vespre l’absorció de Caixa Girona, segons que ha comunicat avui com a fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors espanyola (CNMV). El procés quedarà formalment tancat dilluns, quan la direcció gironina també aprovi el pla d’integració. El procés d’aquesta fusió va començar el 28 de maig, quan La Caixa, instada pel Banc d’Espanya, va anunciar l’inici de converses per adquirir Caixa Girona.

Redacció
Redacció 18/06/2010

En cas que quedar aprovat el procés, la caixa gironina quedarà absorbida per La Caixa, després d’haver renunciat en l’últim moment a la fusió amb les caixes del projecte Unnim.

Caixa Girona havia de formar part d’Unnim -integrada per Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu-, però a última hora es va despenjar del procés perquè volia preservar la seva identitat diferenciada. Fins i tot va dissenyar un pla de viabilitat per a garantir la continuïtat en solitari, però ara quedarà totalment ofegada dins La Caixa.

El consell d’administració de la caixa gironina va aprovar l’absorció per unanimitat a final de maig. Entre els punts que van pesar a l’hora de prendre la decisió hi va haver el fet que la solvència de La Caixa evitarà que, en un futur, Caixa Girona es pugui veure involucrada en una segona onada de fusions. L’absorció es farà sense demanar ajudes del FROB.