Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

“La derrota seria terrible, no hi haurà dignitat pel vençut”

Demolidor article de Suso de Toro al diari Ara. L'escriptor gallec alerta que l’objectiu de les forces polítiques espanyoles és derrotar Catalunya i argumenta que els “amos d’Espanya” han forjat un pacte dels poders econòmics i polítics per derrotar el procés i avisa que cap força política, cap, es desmarcarà davant l'electorat espanyol. De Toro avisa que “el que poden esperar els catalans a Espanya és previsible: “Ríndanse és la consigna”, diu l’escriptor que assegura que és un gran error “lliurar-se a qui actua com un enemic” i afirma que “no hi va haver diàleg abans i no hi haurà pietat després. No hi haurà dignitat per al vençut”.

Redacció
Redacció 21/03/2015

“En aquesta estratègia de destrucció de l'enemic s'han utilitzat i s'utilitzaran tots els mitjans de l'Estat, legals i il·legals”

A l’article l’escriptor insisteix en que Catalunya està en el punt de mira  i que “res del que passa és aleatori o innocent”, i alerta que el cas Pujol es va destapar quan va interessar que es destapés i ho va fer un  govern del PP ple de corrupció. “ Destapa el que hi havia, efectivament, però si no hi ha s'inventa, com li van fer a l'alcalde de Barcelona. Veurem el que treuen en les pròximes setmanes”.

“S'està dilucidant la sort d'un país”

De Toro diu que qui defensi que els partits estatals, siguin els que siguin, reconeixeran Catalunya i els catalans,  haurien d’explicar els arguments per defensar en que es basen per defensar “la rendició”.

“Lliurar-se amb el carnet a la boca i els braços amunt no salvarà ningú en particular i afebleix la posició del conjunt del país. A Catalunya la volen derrotada”

L’escriptor recorda que estem davant un conflicte polític plantejat amb la “lògica bèl·lica” i que només  hi ha tres sortides: que guanyi un o un altre i es pacti  l’armistici i negociar. “Rendir-se només és rendir-se, ser vençut” recorda, i  aconsella que cal tenir la força per guanyar i aconseguir un armistici. “L'estat espanyol demostra que utilitza tota la força legal i il·legal, no li calen reforços. La societat catalana només té la seva ciutadania, i la necessita tota”, clou.