Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La CUP valora la proposta de coalició de Portabella però lamenta que l’hagi fet a dos mesos de tancar llistes

El portaveu la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i membre de la secretaria nacional, Marc Sallas, veu amb bons ulls la proposta del líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, d’impulsar un coalició independentista per a les municipals, en la què els ciutadans decidissin el candidat. ‘Aquestes propostes sempre són positives’, ha dit, ‘però això ha sorgit quan falten només dos mesos per tancar llistes’ ha lamentat. La CUP, que ha celebrat aquest diumenge a Vilanova i la Geltrú la seva Assemblea Nacional, registra per aquest mes de maig un increment important de candidatures, de les quals una vintena són capitals de comarca com les Borges Blanques, Figueres, Reus, Balaguer i Barcelona.

Redacció
Redacció 09/01/2011

La CUP ha donat el tret de sortida d’aquesta manera a la cursa electoral per a les eleccions municipals del mes de maig. En l’assemblea s’ha aprovat el Programa Marc que ha de servir de guia per a la confecció de cadascun dels programes electorals amb els quals concorreran les candidatures de la CUP arreu del país.

Les municipals, de fet, seran una veritable prova de foc per a la formació, en tant que el 2009 ja va decidir no presentar-se a les eleccions al Parlament de l’any passat per tal de focalitzar tots els seus esforços en aquests comicis.

En les eleccions del 2007 la CUP es va presentar com a tal en 33 municipis catalans i un del País Valencià, obtenint 16.191 vots i 20 regidors arreu del Principat. Així mateix, una setzena més de candidatures independents, agrupacions d’electors properes o candidatures vinculades també es van presentar en d’altres municipis amb un programa molt proper al de la formació revolucionària. A aquesta cinquantena de llistes, ara la formació assegura que també se n’hi sumaran una trentena més, fins arribar a les 80.

Si la CUP acaba presentant aquesta trentena de llistes més, doncs, haurà consolidat la fita que ja va assenyalar fa quatre anys, quan just després de les eleccions el secretariat nacional afirmà: ‘En aquestes eleccions del 27 de maig la CUP consolida el seu projecte polític. L’existència actual de 50 candidatures, amb la representació d’un total de 30 regiodors, cal sumar-hi més de 30 nuclis embrionaris de cara a nous comicis, la qual cosa, assenten el projecte polític als Països Catalans.’