Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

La CUP s’obre a introduir matisos a la moció de la discòrdia

ACN .- La CUP ha avisat que aquesta és la legislatura de la “desobediència i la unilateral” i que la construcció de la república catalana ha de passar per aquestes dues variables. Així ho han defensat en l'acte 'Sense por' en què diputats, alcaldes i regidors cupaires han defensat des del Fossar de les Moreres els càrrecs electes “represaliats i a l'ull de mira de la justícia espanyola” arran de la declaració d'inici del procés del 9-N. 

Redacció
Redacció 03/04/2016

En aquest context, sobre la moció de la CUP de suport a la resolució del 9-N admesa a tràmit de forma condicional per la Mesa del Parlament, fonts de la formació s'han obert a introduir-hi matisos si no es vulnera l'essència de la resolució inicial, és a dir, desobediència i les reclamacions del text del novembre.

La CUP ha anunciat que convoca una manifestació a Barcelona el 7 de maig en defensa dels “amenaçats” pels tribunals i a l'ull de mira de la justícia espanyola”

Sense por
La CUP s'ha fet seu el color rosa i n'ha tenyit el Fossar de les Moreres amb el lema 'Sense Por'. Sense por per tirar endavant el procés constituent cap a la república catalana que defensen, i sense por en concret pels càrrecs electes investigats arran del suport municipal a la resolució d'inici del procés del 9-N al Parlament.
 
De fet, el diputat de la CUP Benet Salellas ha recuperat el document del novembre per situar-lo com a “l'eix del que volem fer tota la legislatura”. Aquest és un mandat parlamentari de “desobediència i unilateralitat”, ha recordat: a les instàncies judicials espanyoles i en el procés constituent . En resum, cap a la construcció de la república catalana, ha conclòs.
 
Per això impulsen una campanya amb diversos actes, el més important dels quals una manifestació a Barcelona el 7 de maig. En suport “a totes les persones represaliades per desenvolupar el mandat independentista, i que en compliment del projecte de construcció de la república catalana es troben al focus i a l'ull de mira” de la justícia espanyola, ha afegit Salellas.
 
La crida a participar-hi és extensa: “De persones represaliades n'hi haurà de tots els grups i colors”, ha etzibat. També els que “han intentat ser els millors de la classe en obeir la legalitat i en l'execució del mandat de la Troika corren el risc de ser arrossegats per la justícia”.
 
En aquest mateix sentit, el regidor vigatà Joan Coma ha avisat que ara són uns quants els investigats però que ja s'ha requerit documentació a 280 ajuntaments. Creu que tot plegat respon a un “atac” no només contra els independentistes sinó també cap als favorables al dret a decidir i a la democràcia. “Per exercir el dret legítim a decidir se'ns ha de garantir el dret a desobeir”. Per això ha fet una crida a les institucions i a la societat civil a donar suport als càrrecs electes que optin per la desobediència.

“sense desobediència no hi ha independència”

De fet, “sense desobediència no hi ha independència” ha estat una de les consignes més repetides al llarg d'un acte en què s'ha tornat a posar sobre la taula una interpel·lació directa als Mossos i a la conselleria d'Interior. “Que deixin de ser el braç executor” de l'Audiència Nacional, que “renunciïn a jugar el paper de policia judicial espanyola en execució dels mandats antidemocràtics i autoritaris de l'estat espanyol, i que es posin al costat dels càrrecs electes”, ha clamat Salellas.
 
La moció de suport a la del 9-N
 

De teló de fons de l'acte, la moció de la CUP de suport a la resolució del 9-N admesa a tràmit de forma condicional per la Mesa la setmana passada. Fonts de l'esquerra anticapitalista han admès que es negocia i s'han mostrat oberts a introduir matisos al text, amb la condició que no se'n vulneri l'essència. És a dir, que no se n'esborrin les referències a la desobediència ni les reclamacions que estipulava el text original del 9-N.
 

Relacionats