Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La CUP i PC tanca la porta a un possible pacte d’esquerres a Vic

La candidatura de Capgirem Vic (CUP i Procés Constituent), que va obtenir 4 regidors a les municipals, ha decidit en assemblea no sumar-se a la proposta de fer un govern quatripartit amb les forces d'esquerra de la ciutat. Aquesta era una de les propostes que hi havia sobre la taula per evitar que tornés a governar CiU amb Anna Erra al capdavant, però amb la decisió de Capgirem Vic aquesta opció desapareix. En un comunicat, la formació ha explicat que després de les converses mantingudes amb la resta de forces han decidit “no entrar en el joc d'intercanvi de cromos” davant del fet que ERC “no només no descarta un govern amb la dreta vigatana, sinó que ho contempla com una opció igualment vàlida”.

Redacció
Redacció 29/05/2015

L'opció de formar un govern alternatiu d'esquerres a la ciutat de Vic amb ERC (5 regidors), Capgirem Vic (4 regidors), Vic per a tots (1 regidor) i PSC (1 regidor) ha desaparegut després que aquest divendres la candidatura de Capgirem Vic hagi anunciat que ha decidit no participar-hi i quedar-se a l'oposició. La formació ha explicat a través d'un comunicat que han decidit escoltar totes les forces democràtiques que es posessin en contacte amb ells i, durant aquesta setmana, han mantingut converses amb ERC, CiU i Vic per a tots.
 
D'aquestes converses, expliquen, en va sortir la possibilitat d'explorar la formació d'un govern quatripartit amb les forces d'esquerra a la ciutat. Amb tot, des de Capgirem Vic asseguren que tenien una “gran preocupació”, ja que consideraven que “l'estabilitat governamental d'un govern format per quatre forces tan diverses, tan en sentit ideològic com de manera de fer política, era poc probable de garantir”. A més, asseguren que, a aquesta dificultat, “s'hi va afegir el fet que en la trobada amb ERC va quedar palès que per aquesta formació el govern d'esquerres era una opció, però no 'l'opció', ja que ERC no va descartar en cap moment la possibilitat de reeditar la coalició amb CiU”.
 
Davant d'aquesta situació, han informat des de la candidatura formada per la CUP i Procés Constituent, “ens vam tornar a reunir en assemblea per valorar les converses mantingudes i es va decidir no entrar en el joc d'intercanvi de cromos, vist que la formació de l'esquerra institucional que ha obtingut més representació a l'Ajuntament, ERC, no només no descarta un govern amb la dreta vigatana, sinó que ho contempla com una opció igualment vàlida com la de governar amb les forces d'esquerra”. Per això, la formació ha decidit “donar per tancades les converses” i treballar durant la propera legislatura “des de l'oposició de manera crítica i constructiva”.
 
Aquesta decisió aplana el camí a Anna Erra (CiU), que diumenge passat va obtenir 9 dels 11 regidors que composen el ple municipal de Vic, ja que podria governar en minoria.