Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La CUP de Lleida fa l’ofrena floral a les portes del Roser tot i l’oposició de la Paeria

La Candidatura d’Unitat Popular (CUP) ha fet aquest dissabte una ofrena floral a les portes del Roser, tot i la prohibició de la Paeria. Aquesta ofrena per a les víctimes de la repressió del 1707 que van morir a l’edifici del Roser de Lleida vol ser un acte de record i de compromís per la lluita contra l’ocupació.

Des de fa anys, la CUP té iniciada una campanya per salvar el Roser de convertir-se en un parador nacional espanyol, tal com marca el projecte que hi ha elaborat. Una cinquantena de persones han pres part en aquesta manifestació des de la Plaça Sant Francesc fins al Roser amb balls de bastons, torxes i una pancarta.

Redacció
Redacció 13/10/2008

Tal com explica el portaveu de la CUP a Lleida, Ramon Usall, ‘l’acte recull el seu compromís de lluitar per la independència dels Països Catalans i defensar un espai de memòria emblemàtic pels lleidatans’. La CUP reclama que el parador sigui un edifici al servei de la ciutat i de la seva memòria històrica.

La manifestació, acompanyada d’un grup tradicional de bastoners pertanyents al casal l’Ocell Negre i torxes, ha sortit de la plaça sant Francesc, tot i que inicialment estava prevista la seva sortida de la plaça de la Paeria on s’hi ballaven sardanes. Des de l’ajuntament de Lleida també es va prohibir l’ofrena floral dins l’entrada de l’edifici del Roser, però això no ha impedit que es fes al carrer. Segons havia dit l’ajuntament, no es podia fer dins perquè ja s’han iniciat les obres del parador. Aquest acte s’afegeix a la celebració del quart aniversari de la fundació del casal l’Ocell Negre.