Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

La CUP de Girona demana que la ciutat es declari ‘moralment alliberada’ de la Constitució

El grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a Girona, ha entrat aquest matí al registre de l’Ajuntament una moció on s’hi demana que el municipi sigui declarat ‘moralment alliberat de l’àmbit de la Constitució espanyola, atenent a la impossibilitat manifesta de fer efectiu el reconeixement de la voluntat política del poble català dins de l’actual marc constitucional espanyol’. D’altra banda, la formació independentista també demanarà al plenari de l’Ajuntament que doni suport a la manifestació organitzada per Òmnium Cultural del proper dissabte 10 de juliol a Barcelona, per la qual la CUP ha organitzat una flota d’autocars.

Redacció
Redacció 07/07/2010

Primer va ser Port de la Selva que es va declarar ‘moralment exclòs’ de la Constitució Espanyola, seguit dels municipis de Vilafranca del Penedès i Sant Pere de Torelló. Ara, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) a Girona ha demanat mitjançant una moció que la ciutat es declari ‘moralment alliberada’ de la Constitució.  Segons la formació independentista, la sentència recorda la ‘manca de respecte envers la voluntat política de Catalunya’ i considera que la moció presentada fa palès ‘el fracàs de la via estatutària i el pacte constitucional que ha regit les relacions entre Catalunya i Espanya durant les darreres dècades’.

Per la seva banda, el portaveu de la CUP a Girona, Jordi Navarro, ha recordat que projectes com l’autonomisme o el federalisme ‘s’han convertit en utòpics’ i que la independència s’erigeix ‘com una aposta realista i realitzable, que, a més, retorna la dignitat a la ciutadania catalana’, explica. Navarro ha fet una crida als partits nacionalistes presents a l’Ajuntament perquè es facin seva la moció presentada per la CUP. Finalment, el portaveu ha volgut recordar la importància d’assistir a la manifestació del 10J a Barcelona, ja que ‘segurament tindrem al carrer una majoria social independentista; com mai abans havíem vist. Aquests són moments històrics i el poble té la paraula’, ha asseverat. És per aquest motiu que la formació independentista ha organitzat una sortida en autocar fins a Barcelona. Tothom qui els vulgui acompanyar només ha d’enviar un correu electrònic a l’adreça girona@cup.cat