Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La CUP aplaudeix el pla de govern de Puigdemont, però l’adverteix que això implicarà desobediència

El diputat de la CUP, Albert Botran, ha estat l’encarregat de comparèixer en nom del seu grup parlamentari per valorar de manera més positiva que negativa les intencions de l’executiu Puigdemont. Tanmateix ha advertit que si es vol complir, caldrà començar a practicar la desobediència.

 

Redacció
Redacció 19/04/2016
Albert Botran, en una imatge d'arxiu

La CUP dóna pistes sobre què s’ha de fer per obtenir el seu vot favorable als pressupostos

“Les voluntats pol han d’anar acompanyades de pressupost. La nostra preocupació és que el pressupost, circumscrit a l’autonomia i la Constitució, no podrà donar resposta a les prioritats polítiques, i el que hem d’assumir és que s’ha de dissenyar i executar un pressupost desobedient, càpiga o no en els marges que ens imposa l’Estat”. Amb aquestes paraules, la Candidatura d’Unitat Popular veu amb bons ulls el pla de govern de Carles Puigdemont, però l’adverteix que per arribar-hi és molt important no cenyir-se als límits que imposa l’Estat espanyol.

Botran s’ha mostrat satisfet que Puigdemont hagi parlat de “legislatura excepcional” i ha explicat que és hora de veure sobre el paper si les paraules del president no se les enduu el vent a través d’uns pressupostos poc valents. La CUP també valora positivament que el president s’hagi mostrat realista amb el calendari: “no està plantejant una legislatura ordinària o autonòmica. Estem d’acord en això. Quan es qüestiona la temporalitat, sempre que no es mogui el caràcter excepcional i es parli d’un o dos mesos, no suposa cap discrepància”.

CSQEP anuncia el seu ‘No’ abans de veure els pressupostos

La formació filial de Podemos a Catalunya, Catalunya Sí Que Es Pot, no està disposada a donar cap cop de mà al govern català, tenint també en compte que el procés espanyol està cada vegada més a prop d’una nova convocatòria d’eleccions. Rabell, com és habitual, s’ha mostrat molt negatiu i ha dit que veia “poc versemblant” el pla de govern: “En 15 mesos haurien d'aprovar 45 lleis i centenars de disposicions. En pocs mesos hauran de fer el que no ha fet CiU en dues legislatures completes”. “El gir social s'anuncia amb paraules, però depèn de propostes per les quals no ens ofereixen massa garanties”. Amb aquestes paraules, Rabell ja apunta desconfiança i un ‘No’ en la votació pressupostària. CSQEP sembla que donarà les mateixes oportunitats a aquest govern que els partits unionistes de l’arc parlamentari català (PP, PSC i C’s), cap.