Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La CUP afavoreix Mariano Rajoy

ACN Barcelona .- El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha assegurat que el Govern ha trobat “més lleialtat i col·laboració al govern de Madrid que en alguns socis parlamentaris, molta més”. Ho ha dit en clausurar un acte dels populars a Barcelona. De fet, creu que el PPC “ha brindat més estabilitat” a la Generalitat en anteriors legislatures que “els socis d'última hora entossudits en una revolució que no és possible”. En una setmana de posicions enrocades sobre els pressupostos, Rajoy ha emmarcat l'acord entre JxSí i la CUP en la “deslleialtat”. “Són ells qui els van escollir com a socis”, ha retret a Carles Puigdemont. Per tot plegat, ha contraposat la moderació, la sensatesa i el sentit comú al “radicalisme rampant” a alguns territoris. De fet, per Rajoy, és “impossible” entendre el futur d'Espanya sense Catalunya i en aquest sentit ha celebrat que no s'hagin trencat “llaços de fraternitat” de fa anys. “Distingim entre catalans i independentistes”, ha reblat.

Redacció
Redacció 04/06/2016

“No ens trobaran mai en la il·legalitat, la independència, la ruptura i l'extremisme però sí al pacte, al diàleg i a la cerca de solucions”

Rajoy insta a escollir el 26-J entre “prudència o experiments d'altíssim risc, entre diàleg o vetos sectaris”

ACN Barcelona .- El president del govern espanyol en funcions i líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat que a les eleccions del 26-J hi ha en joc escollir entre “la moderació o l'extremisme”. Optar entre “la responsabilitat o la improvisació, la prudència o experiments d'altíssim risc, entre diàleg o vetos sectaris, entre guanyar el futur o retrocedir al passat”. De fet, el dirigent popular creu que els ciutadans “no es mereixen tornar enrere” i per això ha apostat per un govern “moderat, responsable, prudent, dialogant, ferm i amb experiència” per desenvolupar un projecte ” de llarg recorregut”, des que les urnes van optar per sortir “dels governs de l'atur i la irresponsabilitat”. En clausurar la presentació del programa electoral del PP a Barcelona, ha lamentat que els altres partits hagin tractat “el fracàs com un èxit”, s'hagin repartit carteres o hagin promès “utopies, antesala de la decepció”. “Apoteosi de la inoperància o crònica del no res”, ha criticat. Davant d'això, els populars aposten per “la serietat i el compromís”: “No inventarem esquers ni ens traurem un as de la màniga”, ha reblat.