Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La consulta interna d’Unió no decidirà sobre res

Continuar sense pronunciar-se sobre la independència per salvar el coll i no trencar amb CDC. És l’objectiu de Josep Antoni Duran i Lleida amb la consulta interna que ha de celebrar UDC el 14 de juny. Segons el diari ARA, la cúpula democristiana ja prepara un full de ruta que els militants simplement hauran d’acceptar o rebutjar, però que en tot cas difícilment aclarirà si el partit es presenta amb o sense la independència en les eleccions del 27-S. L’únic dubte és si l’ambigüitat crònica servirà aquesta vegada a Unió per mantenir la coalició amb Convergència. 

Redacció
Redacció 19/03/2015

Espadaler contra Castellà

Es preveu crucial el que surti de la confecció del full de ruta entre les dues ànimes del partit, la ‘duranista’ (amb el mateix líder democristià i Ramon Espadaler com a màxims exponents) i la reformista (amb Antoni Castellà com a cara més visible). Així, a diferència del que havia promès el conseller Espadaler i el seu “un militant, un vot”, les bases del partit ni podran opinar sobre la independència, ni sobre la continuïtat de la coalició amb CDC ni sobre la conveniència de signar el full de ruta conjunt. Al contrari, votaran una proposta tancada que, segons l’ARA, serà “inclusiva”, un eufemisme d’ambigua.

Què farà CDC? 

Tenint en compte que UDC no va ser capaç de decidir-se sobre una de les tres opcions a la consulta del 9N, potser en aquesta votació interna també defuig el debat. I si no és gens clar, de què haurà servit aquest pretès procés de democràcia interna? Signar o no signar el full de ruta conjunt serà decisió de la cúpula. I Duran ja ha dit que no pensa deixar-hi la seva rúbrica. Actuarà CDC en conseqüència?