Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

La consellera d’Acció Social inaugura la I Trobada de Voluntariat Lingüístic de les universitats dels Països Catalans

|

- Publicitat -

Diferents xerrades i tallers aborden la temàtica de la conducta lingüística dels parlants, els conflictes i la submissió lingüística. A l’alberg també hi ha exposat un recull fotogràfic de parelles lingüístiques, que porta per títol ‘Parlem-nos’.

L’altre eix de la Trobada és la commemoració del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I. Per a això, el programa compta amb una xerrada i un col·loqui sobre la figura de Jaume I, a càrrec dels professors universitaris Rafael Roca (UV), Ferran Garcia-Oliver (UV) i Oriol Junqueras (UAB). Els i les assistents també gaudiran d’una passejada comentada pel Monestir de Poblet.

Publicitat

La Trobada està organitzada per la Secretaria de Joventut del Departament d’Acció Social i Ciutadania i la Universitat de València i compta amb la col·laboració del departament de Governació i Administracions Públiques, la Xarxa Vives d’Universitats, el Monestir de Poblet, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania ha destinat, des de l’any 2004, un total de 54.000 € a subvencionar projectes per fomentar la llengua catalana entre la gent jove i, específicament, entre l’alumnat universitari. Actualment, el Departament també dóna suport a la campanya ‘Català means feeling’, un programa d’activitats lúdiques i culturals adreçades als estudiants universitaris d’intercanvi organitzat per la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat i nou universitats del Principat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut