Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Air Berlín ens visita

Segur que tots vosaltres recordareu quan la companya aèria Air Berlin, que opera al nostre territori amb vols a Barcelona, Palma, Maó, Eivissa, València i Alacant, va incloure en un […]

Redacció
Redacció 16/10/2008

Segur que tots vosaltres recordareu quan la companya aèria Air Berlin, que opera al nostre territori amb vols a Barcelona, Palma, Maó, Eivissa, València i Alacant, va incloure en un editorial de la revista Air Berlin Magazín un article escrit pel seu president, Joachim Hunold, on feia afirmacions del tipus: ‘avui dia el català està destruint el castellà’ o que el català s’‘imposa’ a les Illes Balears.

La polèmica estava servida. El president d’Air Berlin, Joachim Hunold, lluny de retractar-se va reafirmar-se provocant el rebuig de molts catalans d’arreu del territori. Tan fou així que, pocs dies després, ja es comptabilitzaven més de 20.000 firmes demanant una rectificació a la companyia.

L’afer va continuar fins a nivells inesperats després que Air Berlin denunciés a l’exdiputat d’ERC, Joan Puig, per un article al seu bloc en què reproduïa una imatge trobada per internet amb el logo de la companyia i una esvàstica.

I per què recordem tot això? Doncs perquè Joachim Hunold té previst fer una visita a Catalunya. Hunold parlarà a l’Hotel Esperia Tower, Gran Via 144 de Bellvitge, el dia 24 d’aquest mes d’Octubre a les 12 del migdia, on donarà una conferència en alemany de títol encara desconegut, segons es desprèn del web del KDF (Cercle de directius de parla alemanya).

Suposem que vista la seva estima pel català a la conferència no hi haurà traducció simultània en la llengua pròpia de Catalunya. Tota una altra mostra de democràcia, de saber fer i de sensibilitat cap allà on van a fer negocis.