Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

L’unionisme es baralla: duel entre Albiol i Arrimadas per la seva ‘majoria silenciosa’

Si el govern de l'Estat en funcions està més dèbil que mai i tot apunta que hi haurà unes noves eleccions, Catalunya encara ho té millor per anar fent via després que avui s'hagin evidenciat les tensions dins de l'unionisme espanyol a terres catalanes: El popular Xavier Garcia Albiol veu “preocupant” l'actitud “passiva i conformista” de la societat civil contrària al procés independentista i Arrimadas denuncia que manifestar-se en contra del procés “no és gratuït” ni per a empresaris ni funcionaris.

Redacció
Redacció 27/03/2016
Per Albiol els unionistes són passius
 
El coordinador general del PPC i president del grup parlamentari, Xavier Garcia Albiol, considera “preocupant” l'actitud que està mantenint la societat civil contrària al procés independentista, una actitud que ha titllat de “passiva i conformista”. En una entrevista amb l'ACN, Albiol ha avisat que Catalunya està vivint una situació “molt greu, que pot tenir unes conseqüències catastròfiques per als catalans”, però s'ha queixat que hi ha una part de la societat “que no reacciona al que està succeint”. “Em sembla tremendament greu i preocupant, ha dit. El popular ha opinat que ara per ara no hi ha una fractura social a Catalunya, però sí una “certa tensió que podria acabar-se traslladant al carrer”.
 
Arrimads aprofita per fer un revés a dues mans
 
La presidenta del grup parlamentari de C's, Inés Arrimadas, ha denunciat que manifestar-se contra el procés sobiranista “no és gratuït” per a aquelles empreses que volen contractar amb la Generalitat o per als funcionaris “de determinades administracions públiques”. I és que, segons ha dit, “no és fàcil” a Catalunya proclamar el rebuig a la independència, “que és l'únic objectiu del president i del Govern”. Per això, ha replicat al líder del PPC, Xavier Garcia Albiol, que “no es pot obligar” els ciutadans que se senten catalans i espanyols a “sortir cada matí al balcó a dir-ho”. “Ni els ciutadans ni els empresaris han de ser herois”, ha afegit en una entrevista a l'ACN. El dirigent popular ha fet una crida a la societat civil contrària a la secessió a “reaccionar” i trencar el seu “silenci”.
 
Les contradiccions deslegitimen els dos discursos
 
Gràcies a les contradiccions dels dos líders unionistes a Catalunya queda en evidència la fal·làcia dels dos discursos: si Albiol reclama que els unionistes deixin de ser passius vol dir que no hi ha persecució ni por cap a mostrar-se contrari a la independència a Catalunya. Arrimades diu que justament és la por el que els fa ser passius, manifesta implícitament que aquesta majoria silenciosa no és tant majoria si no més aviat són poquets i, com es pot comprovar, malavinguts.