Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

L’executiva d’ERC a Barcelona proposa per unanimitat Jordi Portabella com a candidat a l’alcaldia

Enmig de les negociacions per tancar una candidatura unitària que, segons Jordi Portabella, ha de representar el ‘tercer espai’ a la ciutat de Barcelona, la federació d’ERC a la capital del país ha acordat per unanimitat proposar el líder republicà com a candidat a l’alcaldia de Barcelona per a les properes eleccions municipals. Per primera vegada, la decisió s’ha pres amb el suport unànime de tota l’executiva regional. Ara només cal que Portabella sigui ratificat per la militància en unes primàries -sense cap opositor ja que no s’hi ha presentat cap altre militant- que se celebraran el proper 30 de gener. Un cop la CUP ha descartat sumar-se a la candidatura unitària que plantejava Portabella, caldrà veure com acaben les negociacions amb la resta de formacions.

Redacció
Redacció 22/01/2011

Tal com fixa el reglament de la Federació de Barcelona, el procés de l’elecció de la candidatura es va iniciar el dia 28 de desembre amb l’obertura del període de presentació de candidats, al qual s’hi pot presentar qualsevol persona militant. El termini ha finalitzat aquest divendres sense que s’hi hagi presentat cap altre aspirant.

Diumenge 30 de gener la militància exercirà el seu dret a vot, en unes primàries d’ERC que tindran lloc a la Biblioteca Fuster de Barcelona. Tots els militants de Barcelona podran exercir amb total llibertat el seu dret a vot mitjançant votació secreta en urna.

Es manté l’oferta d’una coalició
Igualment, Esquerra de Barcelona continua oberta a fer una coalició amb totes les formacions independentistes i als ‘socialistes desencantats’ que també han estat convidats per Portabella per tal de formar ‘un tercer espai que trenqui l’alternança bipartida’. Tal i com ja ha manifestat anteriorment, ERC és favorable a escollir el cap de llista mitjançant un procés de primàries obert a tota la ciutadania.