Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Junqueras denuncia l’abús que fa l’espanyolisme de les institucions europees

El candidat d’Esquerra al Parlament Europeu, Oriol Junqueras, ha denunciat ‘l’abús que fa l’espanyolisme més ranci de les institucions europees’, arran l’aprovació d’un informe sobre el multilingüisme, que afirma que els pares han de tenir la possibilitat d’escollir la llengua en què han de ser educats els seus fills en països on coexisteixen una o més llengües oficials. L’esmena presentada per quatre eurodiputats catalans per suprimir aquest paràgraf no ha prosperat perquè el Grup Popular, amb majoria a l’Eurocambra, hi ha votat en contra amb una excepcional presència d’eurodiputats del PP espanyol. ‘El problema no és Europa’, ha assegurat Junqueras, ‘el problema és el mal ús que es fa de les institucions europees des d’un punt de vista partidista’.

Redacció
Redacció 18/02/2009

‘El problema no és Europa’, ha assegurat Junqueras, ‘el problema és el mal ús que es fa de les institucions europees, sovint des d’un punt de vista partidista, del qual l’espanyolisme n’ha estat un exemple’. El candidat d’Esquerra al Parlament ha afegit, en aquest mateix context, que aquest ‘és només un exemple més, que se suma al Pla de Bolonya, la directiva de Bolkestein o la del foc, que demostra que Catalunya necessita estar present a Europa com a Estat’.

‘Hem de poder jugar en les mateixes condicions que els altres’, ha afegit Junqueras, ‘els catalans volem ser tan europeus com el que més, per aquesta raó volem ser un estat, atès que això ens permetria estar presents en el consell de ministres, en la comissió europea i ens atorgaria molts més diputats en el parlament’. ‘Mentre no siguem un estat’, ha conclòs Junqueras, ‘hem de tenir la representació més sòlida possible al Parlament’.

Socialistes i verds ja han avançat que presentaran un informe alternatiu defensant el model català per tal que es voti al ple de l’Eurocambra.