Dijous, 12 de Desembre de 2019 - Edició 504
La República

Junqueras, absolutament convençut que ens en sortirem

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha fet una crida a centrar l'atenció en el 'què'' -la independència-, el 'com' -les estructures-, i el 'quan' -el ritme-, per avançar cap a la independència de Catalunya. “ERC sempre ha defensat que el paper de cadascú de nosaltres comparat amb tot això és clarament irrellevant”, ha afirmat Junqueras en la intervenció inicial al Consell Nacional d'Esquerra, aquest dissabte. També ha assenyalat que no es volen “distreure” en qualsevol altre debat, “i menys en un de públic que si és públic deixa de ser útil per resoldre-ho”, en clara referència a la investidura de la presidència de la Generalitat. Per això, ha demanat discreció en plenes negociacions entre JxSí i la CUP. “La discreció és una eina imprescindible”, ha conclós.

Redacció
Redacció 03/10/2015

“La discreció en segons quins debat és una eina gairebé imprescindible, especialment els que poden afectar noms”, ha apuntat. I ha anat més enllà: “Convertir-ho en un espectacle públic no ajuda mai a ningú”.

“La oportunitat és tant extraordinària que no l'havíem tingut mai”

Junqueras està convençut que  “triplicar” els diputats compromesos amb la independència és “un salt que no es tornarà a veure mai més”. Per això, en públic i en privat els republicans centren la seva atenció en com fer la independència: en el 'què', el 'com' -les estructures-, i el 'quan' -el ritme i els terminis. “Qualsevol altra consideració comparat amb tota això és de caràcter menor”, ha avançat.

“Anem per feina”

A més, Junqueras ha apel·lat també al caràcter sobiranista de formacions com Catalunya Sí que es Pot (CSQP) amb qui manté moltes “aspiracions en comú”. “Volem ser capaços de guanyar-nos la seva confiança, ser capaços de sumar en el procés constituent que volem obrir”, els ha convidat Junqueras. De fet, per “perfilar” el model d'estat, vol un caràcter “fortament inclusiu” del procés constituent amb les forces que no són netament independentistes ara. Tot plegat, per tenir un estat “on valgui la pena viure” i que faci replantejar a alguns votants del 'no' que “potser es van equivocar”. “I que mai més tinguin cap dubte que la independència era la millor recepta per resoldre els problemes quotidians”. “Anem per feina”, ha esperonat Junqueras.
 
 

Relacionats