Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

Julia Otero deixa estabornit al cap d’opinió de El País i el titlla de “machito”

Gerard Sesé @gerardsese | Els exabruptes de El País camuflats en les seves editorials no queden impunes al 100%. Així va passar amb la que va publicar fa 4 dies sobre el PSOE, Pedro Sánchez i l'aplicació d'un import a la Banca per a assegurar les pensions. Aquella proposta va ser rebutjada pel pacte, poc sorprenent, entre PP i Ciudadanos. L'editorial de El País carregava contra els socialistes i va ser criticat per certs sectors espanyols.

Redacció
Redacció 13/01/2018
L'editorial del país titulada “Proposta equivocada” era tota una declaració d'amor cap a la dreta espanyola del diari que, temps enllà, va representar el sector més progressista espanyol. El text titllava la proposta del PSOE de “demagògia” i que no garanteix la sostenibilitat del sistema de pensions. Davant del hooliganisme de l'editorial, alguns sectors espanyols van criticar El País.
 
Tot ofès, el cap d'opinió del rotatiu espanyol, Nacho Torreblanca, va voler marcar paquet (una expressió heteropatriarcal usada amb tota la intenció, ja que ens va com l'anell al dit) feia un tuit carregat de ràbia, rancor i odi contra aquells periodistes que havien criticat l'editorial. Les dianes eren Arsenio Escolar i Julia Otero arribant a assegurar que la periodista no s'havia llegit el llibre d'estil del diari.
 
La sonora clatellada de Julia Otero
 
La periodista ha etzibat un clatellot tan sonor a Nacho Torreblanca que encara ressona. Primer titlla el seu retret d'una patinada de “machito” i la periodista assegura que abans, el llibre d'estil de El País era un referent per al periodisme. Un referent que s'ha perdut. Així de contundent és la resposta: