Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Jordi Guillot deixarà la secretaria general d’ICV durant l’assemblea d’aquest cap de setmana

El secretari general d’ICV, Jordi Guillot, ha anunciat que deixarà aquest càrrec durant l’assemblea d’aquest cap de setmana. En declaracions al programa L’Oracle de Catalunya Ràdio, Guillot creu que ‘és el moment de la renovació’ i aposta pel ‘relleu generacional’, tot i que espera seguir formant part de la direcció del partit. ICV celebrarà aquest cap de setmana l’assemblea nacional on s’ha d’escollir la nova executiva de la formació ecosocialista.

Redacció
Redacció 22/11/2008

‘Jo crec i espero que seré dirigent d’ICV, però també estic convençut que no seré secretari general’, ha afirmat, que pensa que cal renovar els òrgans de govern del partit. ‘Juntament amb en Saura hi ha hagut tot un equip que hem anat dirigint aquest partit durant molts anys, i ara que convé és col·locar les peces perquè en el pròxim congrés hi hagi el relleu del president, el relleu generacional que toca. Aquí ara toca gent nova més que vella o jove, toca gent nova’, ha afegit.

El secretari general d’ICV ha remarcat que la proposta que farà el president de la formació, Joan Saura, serà ‘equilibrada’, de manera que ‘hi haurà continuïtat d’un seguit de gent’ que ‘potser’ té més ‘experiència’ i fa més anys que estan a la direcció però, en canvi, entrarà ‘gent nova, moltes dones, amb papers rellevants dins les estructures de comandament del partit, i ha afegit que ‘la vella guàrdia’ no se n’anirà a casa, sinó que continuarà ‘amb papers no tan rellevants’.

D’altra banda, Guillot ha assenyalat que és partidari que les grans decisions del partit, com entrar o sortir del govern, se sotmetin a una ‘consulta internat’ entre la militància.

Herrera, número dos

Ahir divendres començà la 9a assemblea d’ICV en què el diputat al Congrés d’aquesta formació, Joan Herrera, es perfila com a número dos del partit. . Aquest també serà l’última assemblea en la qual Joan Saura es presenta com a president del partit. El líder ecosocialista va avançar que la nova direcció del partit es basaria en la continuïtat i en la renovació.