Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Joana Ortega mareja la perdiu

Joana Ortega ha donat suport a la pregunta de la direcció d’UDC per a la consulta d’aquest diumenge tot i que “no és la que hauria fet” ella. En una entrevista a El Periódico, la vicepresidenta del govern ha participat del joc de la confusió, perquè defensa que la pregunta és clara, ja que si es vota que sí, el partit seguirà en “el procés”, però ha estat incapaç de dir si el procés vol dir independència o no: “Tothom sap què és el procés”, ha dit sense aclarir res més. 

Redacció
Redacció 08/06/2015

La puta i la Ramoneta, presents de nou

L’objectiu d’Espadaler i Duran sembla que és continuar en una posició ambigua fins i tot a l’hora d’encarar les eleccions del 27-S. Joana Ortega ha contribuït en aquest joc de la ‘puta i la Ramoneta’, ja que tampoc se n’ha sortit a l’hora de dir què passarà si la militància es decanta pel vot afirmatiu.

La intenció d'Unió serà aigualir i frenar el procés

S’uniran al full de ruta de CDC i ERC? Acceptaran un programa electoral explícitament independentista? Acceptaran renunciar a les sigles? L’única cosa que sembla evident és que si Unió entra al bloc independentista, serà per intentar-lo aigualir i frenar, perquè Ortega també ha deixat clar: “Sense diàleg no s’avançarà. Ens agradi o no, n’hi ha d’haver”.

Diu que el vot negatiu és dir No al procés

La segona màxima responsable del govern català tampoc ha descartat del tot l’opció que la federació de CiU es trenqui. “Jo crec que mai s’ha de descartar cap escenari, però no treballo per aquest escenari, si no per aportar”. En qualsevol cas, defensarà el Sí a la consulta interna, i juga de nou amb la confusió a l’entrevista perquè diu que si es vota No, “s’estaria dient que ‘no’ al fet que Catalunya segueixi en el procés i al fet que Unió hi pugui influir”. Es tracta d’una tergiversació conscient dels que estan defensant el vot negatiu, però en campanya, tot s’hi val.