Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Joan Tardà revela la clau per arrossegar el sector Colau a l’independentisme

Joan Tardà ha revelat l’estratègia per arrossegar el sector que envolta Ada Colau cap a l’independentisme. En una entrevista al programa 'El Matí de la República' de Ràdio Kanal Barcelona (RKB), el número 2 a les llistes d’ERC al Congrés per Barcelona, ha explicat que s’ha de guanyar “la batalla ideològica” entre els que ja aposten per la sobirania màxima amb els que només es queden en l’autodeterminisme. Segons ell, els ciutadans que encara aposten per la unió amb Espanya ho fan per “raons emocionals i la por”, però que fins i tot “votants de Ciudadanos diuen que tal vegada viuríem millor” amb la independència. I aquest és el missatge que, segons Tardà, ha de fer arrossegar al sector Colau. 

Redacció
Redacció 20/05/2016

“El PSOE només ofereix un acord amb el PP i Ciudadanos per canviar la Constitució, que seria una reforma molt epidèrmica”

En aquest sentit, el diputat d’Esquerra Joan Tardà ha afirmat que el discurs actual de reforma d’Espanya d’En Comú Podem “caduca”. En concret, caducarà el 26J, quan es constati de nou que el canvi a l’Estat no és possible i ho ha justificat amb l’argument que el PSOE només ofereix “un acord amb PP i Ciudadanos per canviar la Constitució, que seria una reforma molt epidèrmica”. El número 2 a les llistes d’ERC al Congrés per Barcelona ha afirmat que espera que després dels comicis “la gent de Podemos Catalunya reconeguin que Espanya no canviarà”. De fet, ha assegurat amb rotunditat que “construir una república no és fàcil, però canviar la monarquia espanyola ho és molt, molt menys”.

“Seria una derrota política que no poguéssim aprovar els pressupostos”

A més, el diputat republicà al Congrés des de 2004 ha insistit en la necessitat de mantenir el full de ruta i la fermesa per “acumular forces”. Per exemple, iniciant el procés constituent i “greixant l’entesa amb la CUP”. Tant és així que davant el presentador del programa El Matí de la República, Èric Bertran, ha admès que “seria una derrota política que no poguéssim aprovar els pressupostos”. Tardà creu que l’únic que podria modificar el full de ruta és que a l’Estat “es tornin bojos i ofereixin un referèndum”. En aquest escenari hipotètic, planteja que el Parlament discuteixi la conveniència d’acceptar-lo. L’autorització d’un plebiscit seria l’únic que faria Esquerra investir un president espanyol, segons el dirigent republicà.