Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

Joan Ignasi Pla paga la factura de les obres a casa seva l’endemà de dimitir

El secretari general del PSPV-PSOE, Joan Ignasi Pla, ha presentat la seva dimissió del càrrec ‘perquè es deixi de vilipendiar al socialisme valencià’ i com ‘un sacrifici per a acabar una enorme campanya mediàtica d’assetjament i enderrocament’ contra la seva persona. Sense arribar-la a citar, el polític socialista es referia al grup PRESSA, alguns dels mitjans dels quals més importants han donat, segons ell, ‘per raons que se m’escapen’, gran rellevància a la notícia. ‘Em van dedicar totes les emissions’, ha afegit el polític socialista. Seguir llegint notícia El líder socialista valencià dimiteix després del cas del tracte de favor d’un constructor

Redacció
Redacció 22/10/2007

Així mateix, Ignasi Pla ha volgut deixar clar que la seva renúncia no està vinculada a l’acusació pel retard del pagament d’una liquidació en les obres de casa seva. En aquest sentit, el líder socialista ha assegurat que ‘de res serveixen els fets’.

Pla ha anunciat la seva decisió en una concorreguda compareixença davant la premsa -de la qual no ha acceptat preguntes- en la seu del partit a València després de comunicar-la a l’Executiva del PSPV-PSOE, que ahir li va demanar que reflexionés 24 hores sobre l’impacte que podrien tenir en la pròxima campanya electoral ‘l’operació de descrèdit deslligada contra la seva persona’.

Fa unes setmanes es va destapar que una constructora amb importants interessos urbanístics al País Valencià, havia finançat les factures de la reforma de l’habitatge de Pla, valorades en 78.000 euros. Segons sembla, Pla va realitzar obres que van consistir en la col•locació de parquet i en la reforma de la cuina i el bany, al costat de l’adquisició altres equipaments com la compra d’una vinoteca, una campana d’extracció de fums o uns fogons de marbre glacera.

En conjunt, són deu les empreses que emeten factures pels treballs en l’interior del domicili del dirigent socialista, remeses totes elles al Grup Villegas i OPALIA del Mediterrani, filial del grup, que són qui es van encarregar de pagar als proveïdors sense que Pla, els hagi reemborsat aquestes quantitats fins a la data.

El propi Pla va reconèixer que no havia pagat la reforma del seu pis sis mesos després de la finalització de les obres, i suposava que l’empresa a la qual havia encarregat les obres seria ‘la qual haurà plantat cara als diferents proveïdors’. Els diaris també recollien que diversos membres de l’Executiva del PSPV-PSOE van demanar una reunió d’urgència perquè els donés explicacions de tot plegat o que, en cas contrari, dimitís. Tot apunta que directius de l’empresa van ser ordenats per part de la direcció del Grup Villegas a no cobrar res, i se’ls va ordenar ‘guardar les factures en un calaix’.