Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

Jaume Matas es retira de la política

El president del Govern en funcions, Jaume Matas, acaba d’anunciar la seva retirada de la vida política i la seva renúncia a liderar l’oposició en el Parlament els pròxims quatre anys, després que la presidenta d’UM, Maria Antònia Munar, confirmés ahir que la seva formació intentarà arribar a un pacte de governabilitat amb les forces d’esquerra i rebutja iniciar negociacions amb el PP.

Redacció
Redacció 21/06/2007

Així ho ha manifestat avui l’encara president del Govern de les Balears en una roda de premsa que ha ofert després de la reunió de la Junta Executiva del PP, on s’ha analitzat la situació en la qual es troba la formació popular, que previsiblement passarà a estar en l’oposició els pròxims quatre anys.

Ha indicat que UM ha decidit pactar amb l’esquerra en totes les institucions amb un projecte que respon a la voluntat d’excloure el PP de les institucions que a la defensa dels interessos dels ciutadans.

“És evident que el mandat dels ciutadans respondria més a un programa polític d’estabilitat i consens i coherència entre el PP i UM que d’UM amb cinc partits més”, ha dit. “És un acord fet per eliminar el PP, que representa el 47% de la població anteposant interessos estrictament polítics”.

“Al PP no l’han derrotat les urnes perquè hem tingut el millor resultat electoral de la història. Els ciutadans han reconegut el treball fet aquests quatre anys. Al PP l’ha separat de les institucions el sistema de partits, la llei electoral i els interessos estrictes de partit. És legítim però no és el millor per als ciutadans”.

“L’ha derrotat una espècie de segona volta electoral feta en els despatxos”.