Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Ja s’ha institucionalitzat el nou Consell de Formentera

A les 12 del migdia d’avui s’ha constituït oficialment el Consell de Formentera. 13 consellers repartits entre les forces polítiques i un president seran l’òrgan de govern de la nova institució. De moment no té gaires competències, més enllà de les purament municipals. Està previst, però, que poc a poc el Consell d’Eivissa vagi atorgant noves potestats de govern.

Redacció
Redacció 10/07/2007

A les 12 del migdia d’avui s’ha constituït el nou Consell de Formentera. El president del Consell serà en Jaume Ferrer, que també és alcalde de la població de Sant Francesc per Gent per Formentera. Aquesta nova institució compta amb 12 consellers més el seu president, que han jurat el càrrec a la sala municipal de Cultura.

La composició del Consell

– Cinc són de Gent x Formentera (GxF)

– Quatre del Partit Popular

– Dos del Grup Independent de Formentera (GUIF)

– Dos dels socialistes balears (PSIB)

Les limitacions del Consell

Com hem apuntat més amunt, el Consell de Formentera té un àmbit d’actuació molt reduït. No pot fer res fora de dur a terme la gestió municipal: les competències que ha d’assumir, amb el finançament corresponent, les exerceix encara el Consell d’Eivissa, que les hi anirà cedint d’una manera gradual. També sembla força probable que totes dues institucions comparteixin algunes competències.

La constitució del Consell de Formentera s’estipula a la disposició transitòria setena de l’Estatut de les Illes, en vigor des del 2 de març.