Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Intoxicacions diverses sobre l’Estatut i el Constitucional

En el clàssic joc de les intoxicacions periodístiques interessades, alguns mitjans han anat afirmant que els magistrats s’han encallat en els articles que fan referència al finançament autonòmic. En la […]

Redacció
Redacció 12/11/2008

En el clàssic joc de les intoxicacions periodístiques interessades, alguns mitjans han anat afirmant que els magistrats s’han encallat en els articles que fan referència al finançament autonòmic.

En la llengua sembla que va de debò però en el finançament la veritat és que sembla que el Ple del Constitucional encara no ha vist aquest capítol; entre altres coses perquè la ponent, Elisa Pérez Vera, no va lliurar el seu document sobre fiançament fins divendres passat. És a dir, que els debats sobre el finançament, la bilateralitat en les relacions… no van començar fins ahir dimarts.

Recordem que el Estatut de Catalunya té més de dos centenars de preceptes impugnats i tant la ponent Pérez Vera com el Ple de l’Alt Tribunal van capítol per capítol.

Més d’un i de dos dels filtradors els interessa desestabilitzar el mapa polític català i de retruc l’espanyol. A veure què en quedarà de realitat o ficció del que s’ha publicat quan el Constitucional falli.