Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

Interior instal·larà càmeres en totes les comissaries de Mossos a partir del 2008

El Departament d’Interior ha anunciat que a partir del pròxim any començarà la instal·lació de càmeres de vigilància en les comissaries de Mossos d’Esquadra de Catalunya, començant per les més grans ja que són les que tenen ‘més activitat’, segons ha confirmat el secretari general d’Interior, Joan Boada. Aquesta instal·lació de càmeres continuarà per la resta de comissaries catalanes en un procés ‘que pot durar més temps’. El Departament d’Interior ha anunciat que a partir del pròxim any començarà la instal·lació de càmeres de vigilància en les comissaries de Mossos d’Esquadra de Catalunya, començant per les més grans ja que són les que tenen ‘més activitat’, segons ha confirmat el secretari general d’Interior, Joan Boada. Aquesta instal·lació de càmeres continuarà per la resta de comissaries catalanes en un procés ‘que pot durar més temps’.

Redacció
Redacció 03/11/2007

El secretari general d’Interior també ha explicat que la instal·lació d’aquestes càmeres a les comissaries ‘és positiva’ ja que ajuda a la ‘democratització de la feina policial’. Boada ha remarcat que els Mossos ‘estan contents’ ja que tindran ‘instruments’ per fer millor la seva feina a més de ‘ser controlada’ ‘com ‘a servei públic’.

D’aquesta forma, un cop enguany s’han posat les càmeres a Les Corts, on s’han registrat les principals denúncies per maltractaments a detinguts, Interior vol començar a instal·lar des de principis del 2008 aquesta videovigilància a la resta de comissaries catalanes. El procés s’iniciarà per les més grans, ja que són les que tenen ‘més activitat’ i se seguirà per les altres.

Joan Boada ha destacat que els Mossos ‘estan convençuts’ de la instal·lació de càmeres ja que és ‘un element important per ells’ perquè ‘estan més protegits de moltes denuncies falses’. El secretari general d’Interior també ha insistit que no s’ha produït cap denuncia més per maltractament des que fa uns sis mesos van posar càmeres a través d’Afers Interns, i van sortir a la llum diversos casos.

Aquesta setmana s’ha conegut que tres agents i un caporal continuen imputats per un jutjat de Barcelona per lesionar un detingut d’origen nigerià. Boada ha recordat que aquesta mesura es va decidir després de rebre ‘masses’ denúncies de particulars i col·lectius diferents sobre suposats maltractaments a detinguts, i per això ‘es va prendre la decisió de posar càmeres per veure què passava’.