Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

ICV titlla Convergència de “sucursalista” per voler decidir a Madrid el Govern de la Generalitat

El vicepresident d’ICV i portaveu de la formació ecosocialista al Parlament de Catalunya, Jaume Bosch, ha titllat CDC i el seu número dos, Felip Puig, de ‘sucursalista’ per voler forçar un canvi en la disposició de les forces polítiques que actualment formen el Govern de la Generalitat de Catalunya des de Madrid. Així, el dirigent ecosocialista ha qualificat ‘d’insòlit’ que una formació que ‘es fa dir nacionalista i que diu defensar el dret de decidir vulgui que siguin les eleccions espanyoles les que decideixin si CiU ha de liderar altre cop el Govern de la Generalitat’. El vicepresident ecosocialista ha demanat al número dos de Convergència que deixi ‘d’especular amb la possibilitat d’un govern a la basca a Catalunya’.

Redacció
Redacció 10/12/2007

Bosch ha demanat a Puig que deixi de qüestionar la majoria parlamentària que les urnes van decidir el dia 1 de novembre del 2006 i que accepti que ‘CiU, per segona vegada consecutiva va ser incapaç de reunir una majoria parlamentària per poder governar’. En aquest sentit, el vicepresident d’ICV ha posat en dubte ‘si Duran i Lleida estarà d’acord amb les tesis de Puig de cares a la negociació per tancar un pacte amb Zapatero’, en cas que aquest torni a guanyar les eleccions previstes pel pròxim mes de març.

Govern a la basca a Catalunya

Per altra banda, el portaveu parlamentari de la formació ecosocialista ha exigit a Puig que deixi d’especular amb la possibilitat d’un Govern a la basca perquè ‘ICV no participarà de cap de les maneres en un Govern nacional amb CiU. Entre d’altres raons perquè les polítiques d’esquerres que defensa ICV són antagòniques amb el model de dretes de país que defensa la federació nacionalista’. En aquest sentit Bosch ha apuntat a les polítiques d’habitatge, la priorització del transport públic per sobre de la xarxa viària, la immigració, el medi ambient o les polítiques de recuperació de la memòria històrica com alguns dels temes amb els que són contraris a la manera de fer de CiU.

Bosch ha fet aquestes declaracions després que el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, afirmés en una entrevista en un mitjà de comunicació que no pactaran amb Zapatero si la federació nacionalista segueix a l’oposició a Catalunya, després de les eleccions generals, i assegurés després a un altre mitjà que a Catalunya és possible un Govern amb caire nacionalista encapçalat per CiU amb ERC i ICV. Bosch ha advertit a Puig que l’actual Govern de Catalunya ‘esgotarà els tres anys de legislatura que li resten per davant ‘.