Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Huguet nega que Bolonya impliqui la ‘privatització’ de les universitats públiques

|

- Publicitat -

Si bé Huguet ha reconegut que hi ha algunes crítiques al pla de Bolonya que ell mateix comparteix, el conseller ha assegurat que una universitat com la catalana, que està ‘inserida a la europea’, treballa ‘precisament per permetre que tinguem una economia del valor afegit per la qual l’estat del benestar sigui millorable’.

Nascut a Tortosa el 1959, Moreso és catedràtic de Filosofia i Dret i rector de la UPF des del 2005. Després de guanyar les eleccions del passat 26 de febrer –en què va ser l’únic candidat i en què va rebre el suport del 18,46 % dels vots- Moreso ha estat reelegit aquest dilluns en el seu càrrec de rector.

Publicitat

L’acte de presa de possessió s’havia de celebrar inicialment al campus de la Ciutadella de la UPF, encara que a última hora la universitat ha decidit canviar-ne la ubicació i celebrar l’acte a l’edifici del rectorat, a la plaça de la Mercè de Barcelona, per tal d’eludir les protestes que alguns estudiants ja havien anunciat.

Tot i així, aquests han tingut temps de desplaçar-se des del campus de la Ciutadella fins a la plaça de la Mercè i s’han pogut manifestat davant del rectorat, on han desplegat pancartes en contra del nou rector de la UPF i s’han vestit de pallasso. Els estudiants, una cinquantena a tot estirar, han intentat entrar a l’edifici però les forces policials els ho han impedit.

En declaracions als mitjans de comunicació després de la presa de possessió, Moreso ha denunciat els ‘comportaments intolerants’ d’una minoria d’estudiants que, ha afegit, ‘no accepten la discrepància’. En canvi, ha recordat, ‘nosaltres acceptem que ells, amb tots els seus mecanismes, puguin dir la seva opinió’. Moreso també s’ha referit desallotjament dels estudiants que la setmana passada van ocupar el campus de la Ciutadella de la UPF durant la nit, i ha explicat que aquests estudiants no tenien ‘cap dret’ d’estar al recinte de la universitat quan aquesta està tancada.

Els Mossos van desallotjar el passat divendres 14 de març a la nit la trentena d’estudiants contraris al procés de Bolonya que ocupaven el campus de la Ciutadella de la UPF. Cap a les deu del vespre van tancat les portes de la universitat i, segons un portaveu de la Coordinadora d’Assemblees d’Estudiants (CAE), els van convidar a abandonar l’edifici. Una vintena d’universitaris van sortir i els altres es van quedar a dins. Al voltant d’un quart de dotze, els agents van començar a treure a la força els que quedaven a dintre, que no van oposar resistència. Més d’un centenar d’estudiants es van concentrar a les portes de la universitat per rebre els desallotjats amb forts aplaudiments.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut