Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Huguet avisa als crítics d’Esquerra que serà el Govern qui decidirà el finançament

|

- Publicitat -

El conseller d’Innovació ha restat importància a la incidència que el procés intern engegat aquest dimarts en el sí d’ERC pugui tenir en la decisió final del Govern sobre el nou model de finançament, ja que segons Huguet els partits ‘sempre estan en consulta permanent’ per les vies democràtiques ‘habituals’, però són ‘els òrgans democràtics’ escollits als congressos dels partits els que ‘acaben sent els decisius’.

Huguet no s’ha volgut posicionar sobre la possibilitat d’una remodelació del govern espanyol que podria afectar el ministre d’Economia, Pedro Solbes, qui en aquests moments encapçala les negociacions en relació al nou model de finançament per part de l’Estat. Huguet ha considerat ‘absolutament inútil’ valorar la incidència que aquest suposat canvi podria tenir en les negociacions, donat que encara no s’ha produït.

Per Ridao ‘no toca’ un referèndum intern

Publicitat

Per la seva banda, el secretari general d’ERC, Joan Ridao, ha recordat aquest dimarts des del Congrés que el debat al sí d’ERC sobre la possibilitat de fer un referèndum pel finançament està ‘tancat’. El portaveu d’ERC al Congrés ha reiterat que ‘ja fa setmanes’ que el Consell Nacional d’ERC ‘va dir que ara per ara és extemporani plantejar un debat sobre el futur del finançament’ perquè ‘el govern català està negociant amb l’espanyol i no sabem quin és el desenllaç d’aquesta negociació’. Aquest, ha dit, és un debat que ‘no toca’.

Ridao respon d’aquesta manera la iniciativa d’Esquerra Independentista, que aquest dimarts ha iniciat la recollida de signatures per celebrar la consulta entre les bases del partit. Segons Ridao, aquest és un debat ‘extemporani’, tot i que ‘ERC, és un partit que té una tradició organitzativa que permet el debat intern’ i per tant ‘segurament’ quan toqui ‘ERC trobarà una formula o un mètode per consultar la militància i concitar el màxim suport possible a la decisió que adopti la direcció d’ERC’.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut