Diumenge, 8 de Desembre de 2019 - Edició 500
La República

Homs: “O es respecten totes les manifestacions o no se’n respecta cap”

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha respost a les polèmiques que han activat des de Ciudadanos per donar a conèixer encara més a la seva candidata a l’alcaldia de Barcelona, Carina Mejías, que ja va ser regidora pel Partit Popular. Ciudadanos pretén aturar la manifestació de l’11 de setembre a l’Avinguda Meridiana, i Homs ha respost que “El govern lluitarà perquè la gent es pugui manifestar”.

Redacció
Redacció 05/05/2015

El govern considera que s’ha de respectar el dret a la manifestació

“No entenc per què a segons quines coses hi volen aplicar un criteri que seria de tot menys democràtic i legal”. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha respost així a la polèmica atiada per Mejías i reforçada després per Albert Rivera. El govern ha dit que farà tot el possible perquè es pugui celebrar la manifestació, ja que és una qüestió de democràcia. De fet, “En les últimes catalanes hi va haver una vaga general. A ningú li va passar pel cap que com que hi havia eleccions no es poguessin fer manis al carrer”. L’ANC ja ha advertit que aquesta polèmica “no anirà enlloc”.

La incompareixença de Fernández Díaz al Parlament

Sobre la decisió del ministre Fernández Díaz, el ministre Montoro i de Jorge Moragas de no comparèixer a la comissió del frau del Parlament de Catalunya, el portaveu Homs ha considerat una “falta de respecte al Parlament i una deslleialtat”. El propi Parlament ja ha anunciat que prendrà les mesures que tingui a bé prendre.

El ‘No’ del PSC a la llei Electoral

Homs també ha posat l’èmfasi en el bloqueig que està fent el PSC per tal de que no s’aprovi la nova llei Electoral que s’ha pactat amb els partits catalanistes. Homs ha dit que “jo vull pensar que si tot això (converses, compareixences, etc) no serveix per aprovar una llei electoral, és que deuen haver alguns interessos darrere”.
 
 

Relacionats