Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Herrera insta la Generalitat a ser bel·ligerant amb aquells que ‘aprofiten la situació econòmica per acomiadar gent’

El portaveu d’ICV al Congrés de Diputats, Joan Herrera, ha coincidit amb els dirigents sindicals d’UGT i CCOO en què l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per Nissan ‘no té arguments’. En aquest sentit, Herrera ha instat la Generalitat a ser ‘bel·ligerant’ amb els expedients que intentin ‘aprofitar la situació econòmica per acomiadar gent’.

Respecte a la renovació de la cúpula d’Iniciativa, Herrera ha avançat que espera ser a la propera direcció, però ha demanat que no es centri el debat a conèixer qui serà ‘el número dos’ i s’impulsi un veritable ‘debat de propostes’ amb ‘respostes d’esquerra’ per fer front a la crisi econòmica.

Redacció
Redacció 13/10/2008

Herrera i Romeva s’han referit també al procés precongressual que viu la formació ecosocialista, a pocs dies de celebrar la seva assemblea general, en què Saura assisteix com a únic candidat a la presidència del partit i en què tant Herrera com Romeva, així com la portaveu del partit, Dolors Camats, comptaran amb un lloc important en el si de la formació, segons ha expressat Saura.

Herrera no ha volgut entrar a valorar qui ocuparà la secretaria general, que ara ostenta Jordi Guillot, i ha apostat per centrar l’assemblea en ‘crear un bon equip’. ‘Malament aniríem si centréssim el debat de l’assemblea en qui és el número dos’, ha dit. ‘Jo espero estar a la propera direcció d’ICV, però aquest no és el debat’, ha reiterat Herrera, que ha apostat per ‘fer un debat de propostes’ centrat en ‘com aconseguir un espai d’esquerra verda nacional que surti enfortit, amb un context econòmic dramàtic i en un escenari on calen mes respostes d’esquerra’, ha explicat.

Encara en relació a la nova direcció del partit, Herrera ha assegurat que encara ‘està tot obert’ i que ara toca a Saura ‘escoltar tothom’ i fer una proposta que ‘espero que sigui ben acollida en el si de l’organització’. En aquest sentit, Romeva ha insistit en la necessitat de crear un equip ‘fort’, amb un ‘bon bagatge’ i una ‘bona agenda’. ‘Que hi hagi veus i sensibilitats diferents no vol dir que sobri ningú’, ha afegit.