Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

Herrera demana a Marlaska que deixi d’anar ‘a remolc’ dels mitjans de la dreta i es dediqui a perseguir delictes greus

El portaveu parlamentari d’ICV al Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha demanat aquest dilluns al jutge de l’Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska que deixi d’anar a ‘remolc’ dels mitjans de la dreta i, en comptes de perseguir els joves que dissabte passat van cremar fotografies del rei a Girona i Molins de Rei, s’ocupi de combatre problemes profunds de la societat espanyola com per exemple els alts índex d’evasió fiscal. Segons Herrera, la decisió de Marlaska d’impulsar el cas i demanar la identificació dels joves que van cremar les fotografies, evidencia l’afany de ‘protagonisme’ del jutge que, amb la seva actitud, ‘fomenta’ encara més els actes antimonàriquics. ‘A aquestes alçades no té sentit que aquest tipus de delictes estiguin vigents’.

Redacció
Redacció 25/09/2007

Herrera ha fet aquestes manifestacions després que aquest dilluns el jutge de l’Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska hagi demanat a la Policia Nacional i als Mossos d’Esquadra que identifiquin els joves que aquest dissabte van cremar mig centenar de fotografies del rei en dos actes organitzats a Girona i Molins de Rei.

La crema de les fotografies del rei va tenir lloc en el marc de les concentracions convocades en favor de la llibertat d’expressió i en suport al jove Jaume Roura, imputat per l’Audiència Nacional per haver cremat un altre retrat del rei a Girona durant la visita del monarca a la ciutat.