Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

Hereu retreu a Trias que proposi la reforma de la Diagonal que els ciutadans li van tombar

El fracàs del referèndum per reformar la Diagonal és potser la patacada més important de l’etapa de Jordi Hereu al capdavant de l’Ajuntament de Barcelona, i al candidat socialista no li ha agradat que Xavier Trias hagi decidit recuperar-la. Per l’alcalde els barcelonins ja van ‘emetre un missatge molt clar’ en la consulta del passat mes de maig en votar majoritàriament contra les propostes d’Hereu, que considera que en un context de crisi econòmica com l’actual el debat sobre aquesta reforma ‘s’ha de deixar per temps millors’. Preguntat per la seva posició després de la davallada electoral que li auguren les enquestes, Jordi Hereu ha assegurat que compta amb el ‘suport de la ciutadania i del partit’.

Redacció
Redacció 10/01/2011

‘Crec que els ciutadans de Barcelona van emetre un missatge molt clar. Mentre hi hagi aquesta profunda crisi econòmica, hi ha debats que els ciutadans ens van dir que s’han de deixar per temps millors’. Així de contundent s’ha mostrat Jordi Hereu sobre les declaracions que va fer Xavier Trias a l’ACN en les quals assegurava que recuperarà la reforma de la Diagonal com a proposta electoral per les eleccions municipals.

Malgrat el fracàs de la consulta sobre la reforma de l’avinguda, Trias va assegurar que incorporarà una proposta pròpia perquè la Diagonal ‘necessita una millora’, encara que aquesta no sigui la ‘prioritat’. El líder convergent vol ‘buscar solucions per ampliar les voreres, separar les bicicletes dels vianants i fer el tràfic més amable’, i aposta per fer un assaig en un primer tram entre Francesc Macià i Passeig de Gràcia.

Jordi Hereu, que ha visitat aquest diumenge els jardins Mossèn Costa i Llobera acompanyat de la cinquena tinent d’alcalde, Imma Mayol, no s’ha volgut pronunciar sobre el procés de primàries que el líder d’ERC al consistori barceloní ha proposat d’impulsar en una candidatura formada per diferents sensibilitats independentistes. Per Hereu, és un procés ‘legítim’ però ‘cada partit té un forma diferent de triar els candidats’.