Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Govern abertzale

El Partit Popular i el Partit Socialista sempre s’han posat d’acord per criminalitzar a l’esquerra independentista basca, fins arribar a aconseguir que no puguin concórrer a les eleccions, com ha […]

Redacció
Redacció 03/03/2009

El Partit Popular i el Partit Socialista sempre s’han posat d’acord per criminalitzar a l’esquerra independentista basca, fins arribar a aconseguir que no puguin concórrer a les eleccions, com ha passat aquest cap de setmana. Sempre els hem sentit dir ‘pestes’ dels partits abertzales, és justament per això que sorprèn l’interès que tenen darrerament al Govern espanyol per tot allò relacionat amb Democràcia 3 Milions (D3M), el partit que s’han encarregat d’apartar de les urnes i a qui han prohibit tota activitat durant la campanya electoral.

Segons hem pogut saber a través de Llibertat.cat el Govern espanyol és un dels visitants més constants del web de D3M. Asseguren que des que es va crear el lloc web, cada setmana ha rebut almenys una visita del Ministeri de Justícia i del Ministeri de l’Interior. I els deu haver agradat el que han vist, perquè després també s’hi han apuntat la Moncloa i la Guàrdia Civil, suposem que per recomanació de Bermejo o Caamaño, o de Rubalcaba.

No sabem si Zapatero, els ministres o la Guàrdia Civil han imprès i distribuït les paperetes que D3M facilitava al seu web. El que és evident és que, amb la seva ajuda o sense, el vot nul al País Basc ha superat les 100.000 paperetes, un 8,8% del total de vots emesos.