Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Gàmbia allibera els dos catalans detinguts acusats de suposades insinuacions homosexuals

Les autoritats gambianes han alliberat aquest dimarts a la tarda els dos catalans detinguts a Gàmbia per suposades insinuacions homosexuals a dos taxistes. Segons han confirmat fonts del Ministeri d’Afers Exteriors a l’ACN, Pere Joan de 56 anys i Juan Monpserratrusau de 54 anys finalment no han declarat davant el jutge i tornaran a l’Estat ‘tan aviat com sigui possible’. En aquest país africà ser homosexual és un delicte i el seu president Yahya Jammeh va llançar un ultimàtum perquè tots els homosexuals del país l’abandonessin sota amenaça de mort. El govern de Gàmbia ha comunicat la decisió telefonicament al ministre d’Afers Exteriors, Miguel Ángel Moratinos.

Redacció
Redacció 04/06/2008

Dos turistes catalans estaven detinguts a la comissaria de Kotu, ciutat costera de Gàmbia, a l’espera de declarar per suposades insinuacions homosexuals a dos taxistes. Segons diferents portals digitals gambians. Finalment, han estat alliberats abans de declarar.

En aquest país africà ser homosexual és un delicte i el seu president Yahya Jammeh va llançar un ultimàtum perquè tots els homosexuals del país l’abandonessin sota amenaça de mort. El govern espanyol sempre ha estat optimista en aquest cas i fonts del Ministeri d’Afers Exteriors, tornaran ‘tan aviat com sigui possible’.