Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Fòrum de les Cultures (2a part)

El Fòrum de les Cultures. Algú se’n recorda? Sí, va ser l’operació immobiliària més vistosa de la història… fins i tot va comptar amb una exposició cultural, tot i que […]

Redacció
Redacció 17/09/2007

El Fòrum de les Cultures. Algú se’n recorda? Sí, va ser l’operació immobiliària més vistosa de la història… fins i tot va comptar amb una exposició cultural, tot i que alguns dels seus patrocinadors sembla que no entenien massa bé el significat de ‘cultura’. I no fa pas molt d’això, parlem de fa tan sols 3 anys i va passar a Barcelona.

Però als ciutadans no ens ho van vendre així. De fet, aquest havia de ser el primer d’una gran saga d’exposicions culturals que s’haurien d’anar realitzant periòdicament a través de diferents ciutats del món que vulguessin acollir aquesta gran fira ambulant, amb l’objectiu de projectar-se mundialment. Com uns Jocs Olímplics, però una mica com de segona divisió.

I si no, quants dels lectors de directe!cat tenia constància que el proper 20 de setembre, aquesta mateixa setmana, s’inagurava la segona edició d’aquesta exposició? On és el ressò mundial? I encara més, on és el ressò entre els mitjans barcelonins, que almenys haurien de demostrar que la cosa té ressò, encara que només sigui ací, a casa, i una mica per fer veure que la cosa funciona? Doncs enlloc!

Així doncs, des d’aquest humil diari els informarem -quasi en primícia- que la conya continua. Dijous s’estrena el Forum Universal de las Culturas Monterrey 2007. I sense tants problemes per decidir com posar l’accent de la paraula ‘fòrum’…

A veure com els funciona l’aventura als mexicans!