Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Fins i tot Nadal té “dubtes” que el túnel del TGV per Barcelona “es faci bé”

Ja ningú confia en els túnels per sota Barcelona. Fins i tot el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha advertit aquest dilluns en el Fòrum Europa Tribuna Catalunya que té ‘dubtes’ que la construcció del TGV al seu pas pel centre de Barcelona en forma de túnel soterrani ‘es faci bé i en forma adequada’ si no es crea per a tal efecte un consorci entre el govern espanyol, el Govern de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona per a la seva execució. El Govern, afirma Nadal, no vol ser un ‘convidat de pedra’ en aquesta qüestió, malgrat que vol que les obres es tirin endavant tot i que no es creï el consorci.

Redacció
Redacció 12/11/2007

Sembla mentida com pot anar canviant el discurs quan convé. Davant el desastre de Rodalies i de la nefasta construcció que està intentant que el TGV arribi a Barcelona, ara, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, un dels defensors a ultrança del pas del TGV per sota la Sagrada Família, comença a advertir que alguna cosa podria fallar. Així, té ‘dubtes’ que la construcció del TGV al seu pas pel centre de Barcelona en forma de túnel soterrani ‘es faci bé i en forma adequada’ si no es crea per a tal efecte un consorci entre el govern espanyol.

Nadal també ha assenyalat que el Govern no demana la dimissió de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, perquè no creu que s’arregli el problema de les infraestructures de Catalunya amb aquesta mesura. ‘Si el Govern cregués que a cop de dimissió això s’arregla, ja ho hauria fet’. Nadal s’estima ‘mil vegades més’ actuacions com la del president de la Generalitat, José Montilla, a Madrid la setmana passada, que no pas demanar en el Parlament de Catalunya una dimissió.