Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Ferran titlla d”acte excloent’ no atendre les demandes de Montilla per encapçalar la manifestació amb la senyera

Joan Ferran, portaveu adjunt del PSC al Parlament, ha declarat que no atendre la ‘demanda raonada, responsable, unitària i patriòtica’ que ha fet el president de la Generalitat José Montilla, per anar al capdavant de la manifestació amb una senyera, és un ‘acte excloent’. Ferran s’ha mostrat crític amb els partits catalans de qui ha dit que estan fent el ‘ridícul’ amb la polèmica per la capçalera de la manifestació del proper dissabte, alhora que ha remarcat que s’està donant ‘una imatge de divisió que no és apropiada’. El polític socialista ha insistit també en la posició del seu partit per utilitzar la senyera al capdavant de la manifestació, i ha dit que el lema que proposa Òmnium i que inclou la paraula ‘decidir’, té diverses ‘interpretacions’.

Redacció
Redacció 07/07/2010

A tres dies per la manifestació de Barcelona, el debat sobre el seu encapçalament continua cuejant. Després que Òmnium Cultural es reafirmés en el lema ‘Som una nació, tenim dret a decidir’, el portaveu adjunt del PSC, Joan Ferran, ha expressat la seva opinió al respecte declarant que no atendre la demanda ‘raonada, responsable, unitària i patriòtica’ de Montilla per anar al capdavant de la manifestació amb una senyera, és un ‘acte excloent’. El socialista ha sortit en la seva defensa i ha dit que el president ha plantejat les coses des d’un punt de vista ‘prou ampli perquè qualsevol català s’hi pugui sentir representat i partícip’.

Ferran ha declarat que el lema té ‘interpretacions’ i que inclou paraules com ‘decidir’, relacionades amb plataformes i utilitzades durant les consultes. Per aquest motiu Ferran advoca per situar la senyera al capdavant i al ‘darrera que tothom cridi el que vulgui’. El portaveu socialista ha recordat que el TC ha posat en qüestió la senyera com a símbol nacional i ‘ara no podem relegar-la en un segon pla’. Ferran ha destacat però que el seu partit no discuteix el lema que finalment encapçalarà la manifestació del proper dissabte

Ridícul dels partits
El polític socialista ha lamentat que s’estigui donant una ‘una imatge de divisió que no és apropiada’, i fins i tot ha reconegut que els partits estan fent el ‘ridícul’ amb aquesta polèmica que té, ha dit, un rerefons electoral. En aquest sentit, el portaveu del PSC ha asseverat que davant d’aquesta mobilització ‘tothom vol interpretar al seu gust, segons la seva perspectiva’. Ferran ha dit que els sectors independentistes faran una lectura i ha criticat Artur Mas de qui ja dit que es col·locarà al darrere de la bandera en funció de si la seva figura en surt o no reforçada.

D’altra banda, Ferran ha demanat al president de CiU que ‘desautoritzi’ la Plataforma per la Sobirania, vinculada a CDC, per haver apostat per ‘embolcallar‘ el president Montilla d’estelades el dia de la manifestació.