Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

Fernández Díaz fa un pas més i reconeix la guerra bruta contra el procés independentista

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha tornat a criticar aquest dimarts des del Senat la Fundació Nous Catalans -vinculada a CDC- i ha apuntat que no està disposat a acceptar retrets d'una Generalitat “insubmisa”. En resposta a les crítiques que ha rebut per part del govern català ha afirmat que ell va facilitar al president de la Generalitat, Artur Mas, informes d'intel·ligència sobre el jihadisme l'any 2012, i que en l'última operació dels Mossos es va fer amb suport del Centre Macional d'Intel·ligència. “Qui no actua amb lleialtat institucional és qui té presentada una querella per desobediència”, ha dit.

Redacció
Redacció 14/04/2015

En contesta al senador de CiU Josep Maldonado reconeix que no es fia de la Generalitat!!!

Fernández Díaz ha fet aquestes manifestacions al Senat en resposta a una pregunta del senador de CiU Josep Maldonado, que li ha retret les seves manifestacions on va vincular l'independentisme i el jihadisme i li ha preguntat si aquesta és la manera com el ministre promou la convivència i reconeix la tasca a la policia.

Maldonado pregunta i el ministre dispara contra la Generalitat i Catalunya

Maldonado ha preguntat a Fernández Díaz perquè en comptes de treballar per a la integració dels immigrants “es dedica a trencar aquest model d'èxit”. “Mentre vostè es dedica a criminalitzar un procés democràtic, cívic i convivencial com es viu en aquests moments a Catalunya, Nous Catalans es dedica a promoure la integració a Catalunya, i això és el que li molesta”, ha dit.

Maldonado ha retret al ministre que barregi “un model pacífic amb els que maten i degollen”

“No li fa vergonya jugar tan brut?”, ha preguntat abans de recordar que ell mateix va ser fa un temps president de la Fundació Nous Catalans. “Em creu capaç de fomentar el jihadisme?”. “No li demanaré la dimissió perquè ja li han demanat diverses vegades i a vostè li importa un rave”, ha dit Maldonado, “però sí que vull, dir que aquest ministeri li va gran i que recapaciti, perquè amb aquestes declaracions criminalitza reiteradament a diversos milions de catalans i només ajuda a dividir Catalunya, i això la història no li ho perdonarà”.

Fernández Díaz posa en dubte que CiU pugui parlar de convivència

En la seva resposta Fernández Díaz ha posat en dubte que es pugui parlar de convivència “des d'un partit -CiU- està immers en un procés que està dividint i fracturant la societat catalana i en clara insubmissió en relació a l'Estat, on les seves màximes autoritats tenen presentada i admesa a tràmit una querella de la Fiscalia General de l'Estat per desobediència, exigeix una mica de contenció, rigor i prudència”.

Segons Fernández Díaz el CNI ajudava la Generalitat. Però ara hi va en contra i és un objectiu en si mateix

Nega que vinculés jihadisme i independentisme. En aquest marc, ha negat que ell vinculés el jihadisme amb l'independentisme, i ha recordat el cas del dirigent de la Fundació Nous Catalans que va ser expulsat. “Jo vaig vincular determinades activitats d'una fundació de CDC que es diu Nous Catalans a activitats que no era prudent que desenvolupessin, com ha acreditat el fet que el màxim dirigent de la Unió de Centres Islàmics de Catalunya i dirigent de Nous Catalans fos expulsat del territori nacional per atemptar contra la seguretat de l'Estat”.
 

 
 
En aquest marc, ha afirmat que la Fundació Nous Catalans “treballa per integrar els immigrants, però en un projecte independentista que està fracturant la societat catalana” i “intentar integrar en el sí d'una societat impulsant un projecte que fracturi la societat no facilita la integració”. “Aquestes coses són massa serioses per fer-les compatibles”, ha dit.