Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Fer apologia del terrorisme d’Estat surt gratis a Espanya

El PSOE i mitja Espanya, es va escandalitzar després que Pablo Iglesias, duran una resposta a Pedro Sánchez al Congres, parlés que càrrecs del PSOE tenen tacades les mans de calç viva en referència al passat dels GAL i Felipe González. Però tot era façana, ja que, un cop més, Rafael Vera, qui va ser secretari d'Estat sota el govern socialista de González, va fer unes declaracions de clar enaltiment d'un grup terrorista d'estat com ho van ser els GAL dient a TVE que “La guerra sucia pudo ser desde el punto de vista legal una equivocación, pero desde el punto de vista práctico tuvo su papel… contribuyó a la colaboración francesa [contra ETA] y alguna utilidad tuvo para frenar la actividad golpista…”.

Redacció
Redacció 15/03/2016
La germana de José Ignacio Zabala, una de les víctimes en mans dels GAL, va presentar una denúncia davant la Fiscalia basca, ja que, com a víctima, se sentia “humiliada” per les afirmacions a un programa de TVE Rafel Vera i considerava, a més, que Vera havia enaltit l'organització terrorista GAL.
 
El fiscal en cap de l'Audiència Nacional espanyola, en un decret de finals de l'any passat, va resoldre que de les declaracions de Vera “no es pot concloure que la pretensió del denunciat fos la de difondre, distribuir, ni enaltir les accions i les persones dels terroristes, ni la d'humiliar les víctimes del terrorisme”. Segons el parer del fiscal en cap, Javier Zaragoza, “tant l'examen del vídeo del programa televisiu, com la declaració com investigat del denunciat, no es dedueix cap indici de comissió infracció penal”.