Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

Felip Puig troba ‘lamentable’ que Montilla rebutgi el transvasament del Roine

El diputat de CiU i secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha lamentat aquest dimecres que el President de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, hagi rebutjat de nou el projecte de transvasament del Roine. Puig ha recordat que el projecte és ‘fonamental’ per a la política hidràulica del país i n’ha destacat el caràcter ‘revulsiu, catalitzador i compensador de la crisi econòmica’ que qualsevol administració pública ‘s’hauria de proposar com a projecte de país’. Puig ha fet aquestes declaracions a la Cerdanya, on ha mantingut una sèrie de reunions amb militants, alcaldes i regidors de CiU i empresaris de la comarca.

Redacció
Redacció 20/11/2008

Felip Puig, i els diputats de CiU, Agustí López i Albert Batalla, acompanyats del cap de llista i cap de l’oposició a l’ajuntament de Puigcerdà, Jordi Gassió, han protagonitzat una roda de premsa aquest dimecres al nucli de Pi, en el municipi de Bellver de Cerdanya. Els portaveus de CiU han convocat els mitjans de comunicació per a passar balanç de la proposta d’inversions que per l’Alt Pirineu i Aran preveuen els pressupostos del govern tripartit de cara el 2009.

Els diputats de la formació nacionalista han expressat el seu malestar per uns pressupostos que fomenten el desequilibri territorial i han anunciat que presentaran un paquet d’esmenes al text pressupostari.

Segons CiU, el govern català no presenta nous projectes per a les comarques del Pirineu i no adequa els pressupostos al context de crisi econòmica. L’alcalde de la Seu d’Urgell i diputat de CiU, Albert Batalla, ha presentat un resum estadístic de les inversions proposades pel govern tripartit en comparativa amb el pes inversor de l’anterior govern autonòmic de CiU. Per a Batalla, i fent una extrapolació d’aquestes dades, les xifres posen de manifest la pèrdua d’inversions en el territori del Pirineu des que governa el tripartit que ha quantificat en més de 30 milions d’euros, només en el 2009.

A la roda de premsa, Felip Puig, més enllà d’una valoració negativa dels pressupostos del govern català, ha volgut aprofitar la seva estada a la Cerdanya i la coincidència de la visita del President de la Generalitat a la Catalunya nord, per a lamentar el fet que José Montilla hagi rebutjat el projecte del transvasament del Roine. Per al portaveu de CiU, el transvasament del Roine és una infraestructura fonamental per al futur del país, de la Cerdanya i del Pirineu. ‘És fonamental per a la política hidràulica de Catalunya i un d’aquells projectes revulsius, catalitzador i compensadors de la crisi econòmica que una administració pública s’hauria de proposar com a projecte de país’, ha manifestat Puig.

Ha dit Puig que espera que els catalans no haguem de tornar ‘a veure estaques al Segre d’aquí dos anys perquè podria passar que tornéssim a tenir períodes de sequera’ i ha conclòs que espera que no es tornin a produir aquestes amenaces amb un govern que té dipositades les les polítiques ambientals en mans de ‘la gent feliç d’Iniciativa’.